Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Electronics Theory and Troubleshooting > Troubleshooting Computer Displays
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-26-2013, 11:40 AM   #1
rizzz
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default acer v193w no power need help

Hi all, i have acer v193w lcd monitor, but the problem now is no power. I have replaced all electrolytic caps except big caps 100uf 450v coz no stock. But i expect the big caps is ok. Below i attach picture of power supply board and schematics with voltage value which i have measure.

Thanks for your response.


http://www.freeimagehosting.net/9frrq

http://www.freeimagehosting.net/4egxv

http://www.freeimagehosting.net/pnyfr

http://www.freeimagehosting.net/v5qk8

Last edited by rizzz; 04-26-2013 at 11:46 AM..
rizzz is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2013, 06:35 PM   #2
rizzz
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default Re: acer v193w no power need help

Hi all, i have acer v193w lcd monitor, but the problem now is no power. The output voltage from the power supply board can`t get real voltage it should be. The 14V rails i get only 9.3V, 5V rails only 2.6V. To confirm if the power supply or the mainboard have problem, I used 24V light bulb in the 14V output line, an ON the power, no light appear, that means power supply itself have problem. I have replaced all electrolytic caps except big caps 100uf 450v coz no stock. But i expect the big caps 100uf 450V is ok. Below i attach picture of power supply board and schematics with voltage value which i have measure.

Thanks for your response.

DSC01402.JPG

DSC01405.JPG

DSC01401.JPG

schematics copy.jpg

Last edited by rizzz; 04-26-2013 at 06:45 PM..
rizzz is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2013, 07:36 PM   #3
RJARRRPCGP
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2004
City & State: Springfield, Vermont
My Country: USA
Line Voltage: 124-127V 62-63.5 Hz 100A
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,346
Default Re: acer v193w no power need help

You got counterfeit caps!
__________________
Gigabyte GA-970A-D3P

FX 8350

4 GB Kingston Hyper X DDR 3 SDRAM

eVGA GeForce GT 640


"There's nothing more unattractive than a chick smoking a cigarette" -Topcat

"Don't eat yellow snow!" -Salem

"did I see a chair fly? I think I did! Time for popcorn!" -ratdude747

RJARRRPCGP is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2013, 08:20 PM   #4
budm
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 15,561
Default Re: acer v193w no power need help

Is the IC Vref Diode a through hole IC? Take it out and measure the resistance on all 3 leg combination, you may have bad ref diode IC904 (TL431).
__________________
Never stop learning
Basic LCD TV and Monitor troubleshooting guides.
http://www.badcaps.net/forum/showthr...956#post305956

Voltage Regulator (LDO) testing:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...999#post300999

Inverter testing using old CFL:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...er+testing+cfl

Tear down pictures : Hit the ">" Show Albums and stories" on the left side
http://s807.photobucket.com/user/budm/library/

TV Factory reset codes listing:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24809
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 09:12 AM   #5
rizzz
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default Re: acer v193w no power need help

Hi, budm, yes its through hole IC with 3 pin leg. I have measure all pin with analog mmeter and results is.

black probe....................red probe....................result
1......................................2.......... ..............16K ohm
1......................................3.......... ................8K ohm
2......................................1.......... ................8K ohm
2......................................3.......... ................6K ohm
3......................................1.......... ...........5000K ohm
3......................................2.......... .............300K ohm

so if the IC904 is bad, would it damage the others component near the IC.?

Last edited by rizzz; 04-27-2013 at 09:17 AM..
rizzz is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 12:58 AM   #6
budm
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 15,561
Default Re: acer v193w no power need help

If that IC904 is bad due to leakage between the Anode and Cathode, it will cause the output voltage to be low, the more that Opto isolator is turn on the less voltage will be on the outputs. I would try replacing.
budm is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 03:52 AM   #7
rizzz
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default Re: acer v193w no power need help

Hi, all.....this monitor already life after i replace ic901 (tea1530at), this is culprit for this problem....tq budm for help me to solve this problem.
rizzz is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 10:50 AM   #8
budm
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 15,561
Default Re: acer v193w no power need help

Thanks for the repair feedback, so the SMPS IC is bad, good to know.
budm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:28 AM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?