Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > ECS - EpoX - Gigabyte
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2005, 10:34 AM   #1
Snowflake
New Member
 
Join Date: Sep 2005
City & State: Montreal
Posts: 4
Default K7SEM missing caps...

Hi people,

I just bought a used ECS K7SEM MB.
But there are some capacitors missing...

here is the list :
TC8
TC12
TC15

and TC24 present but not sure if it is the original one...
Actual value of TC24 : 1500uF, 16V, 85oC

all are electrolytics one but I need their respective specs.
Snowflake is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 10:42 AM   #2
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 558
Default Re: K7SEM missing caps...

Your mobo was improperly recapped. 85C parts are not low ESR. I will crack open my k7sem sys to check values later.
__________________
The great capacitor showdown!
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 03:30 PM   #3
OldeCrow
New Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 12
Default Re: K7SEM missing caps...

@Snowflake

Don't panic about missing caps, Its not uncommon for a motherboard to be missing caps via the revision process before the first official build of the board. Its a good idea to compare it with a similar revision board though just to be sure!

I thought I had a couple k7sem's around here but it turns out that they are all k7s5a's so thats my only halfway usefull two cents, Chris1992 will have more info hopefully!
OldeCrow is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 04:55 PM   #4
Fatal0E
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2004
City & State: OKC
Posts: 246
Default Re: K7SEM missing caps...

I have a rev 1.0 here
8 12 15 and 24 are 3300uf 6.3v 105C
Fatal0E is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 06:45 PM   #5
Snowflake
New Member
 
Join Date: Sep 2005
City & State: Montreal
Posts: 4
Default Re: K7SEM missing caps...

Tanks for the info

But for your info Oldecrow...this MB was born with those Caps!!!
Somebody have try to fix it before I bought it used.
Snowflake is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 07:42 PM   #6
Fatal0E
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2004
City & State: OKC
Posts: 246
Default Re: K7SEM missing caps...

I dug some more and found another K7SEM rev 1.0 with 2200uf 6.3v 105C caps in those places.

first board has the purple tall ost 3300's, and then next to cpu has 8 2200uf short green ost's. the 2nd has all 2200uf short green ost's.
Fatal0E is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2005, 06:37 AM   #7
Snowflake
New Member
 
Join Date: Sep 2005
City & State: Montreal
Posts: 4
Default Re: K7SEM missing caps...

my board revision is K7SEM REV:1.0 15-A01-010100

I have 8 green OST caps of 2200 uF, 6.3V. near cpu
and 4 locations empty between the back connections and the row of black ic's(nec3296)

only 4 caps missing from a previous job maybe... TC8,TC12,TC15,TC24

As I have in stock some 3300uF with same WV I will try thoses.
Snowflake is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2005, 02:24 PM   #8
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 558
Default Re: K7SEM missing caps...

heh.. beat me to it before I opened my sys! Anyway I do not actually have a K7SEm, but it's a PCChips M810LMR. I have Teapo near the CPU and Gluxon elsewhere..
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2005, 06:21 AM   #9
Rainbow
Badcaps Veteran
 
Join Date: Aug 2005
City & State: Slovakia
Posts: 1,079
Default Re: K7SEM missing caps...

M810LMR and ECS K7SEM is the same board. There are more versions, some without AGP, some with, some even with integrated Duron.
I have 3 these boards - M810LMR v1.6, all with failed (bulging and leaking) G-Luxon 2200uF caps. One had good mosfets, recapped it and works fine.
The other two had shorted and burnt some mosfets (2 dead on one, 3 dead on the other one). I've replaced the 2 with exact same type (GFB50N03 - from dead P6VXAT board), also one of the small SMD transistors was bad (marked 2F) - I was unable to find it on any of my dead boards so I took it from the last M810LMR. The board now works fine. The last one is now missing 3 mosfets (the PCB is damaged where one of them was) and 2 "2F" transistors.
One of them has bulged 1500uF G-Luxons too so I'll replace them on all 3 boards.
Rainbow is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2005, 11:47 AM   #10
MD Willington
Badcaps Veteran
 
MD Willington's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
City & State: WA, USA.
Posts: 702
Default Re: K7SEM missing caps...

I have a cross reference list, the list can be downloaded here:

http://www.pcchipsusa.com/PCChips_ServiceTable.pdf

MD
__________________
Ya'll think us folk from the country's real funny-like, dontcha?

The opinions expressed above do not represent those of BADCAPS.NET or any of their affiliates.

Last edited by MD Willington; 09-27-2005 at 11:49 AM..
MD Willington is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2008, 12:04 PM   #11
berniedd
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
City & State: Philippines
Posts: 118
Default Re: K7SEM missing caps...

FatalOE,could you look at your boards and tell me if you've got an SM device occupying C62 location? It's between the processor socket and the Elitegroup-marked amber heatsink. I'm trying to resurrect my K7SEM and seem to be missing this SM cap.
berniedd is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 12:05 AM   #12
linuxguru
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,208
Default Re: K7SEM missing caps...

Mine is a Rev. 7.1A, numbered differently, and C167, which is the upper left in a cluster of three SMD passives between the CPU socket and the amber Northbridge heatsink is unpopulated. Everything alse in the vicinity is populated.
linuxguru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2018
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:45 AM.

Did you find this forum helpful?