Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Portable, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2015, 04:27 PM   #1
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default HP Pavilion 23 All In One- No power up

Hey Guys. Currently have one of these that does not turn on. The power brick checks good and the indicator near the power socket is lit white. Please advise as to faults on this particular machine. Thanks.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 04:57 PM   #2
diif
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2014
City & State: Midlands
My Country: England
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,522
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Did you test the power brick under load ? I've seen them test fine when they aren't plugged in but fail when plugged in. Other than that, take the back off and check voltage is getting to the board, could be a faulty socket.
diif is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2015, 03:00 PM   #3
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Thanks for the reply. The board has the correct voltage near the power in jack and about 3.3v at the power button connector on the motherboard. I also unplugged additional connectors from the motherboard with no results. A diagram would be helpful.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 03:11 PM   #4
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Anybody out there? I would like to get this one going soon.Thanks.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 08:21 AM   #5
dj_ricoh
Badcaps Veteran
 
dj_ricoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
City & State: London
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,002
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

what BIOS ic you got?
can we see it?
some photos of the board?

what else you check?
__________________
Just cook it! It's already broken.
dj_ricoh is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 08:52 AM   #6
dj_ricoh
Badcaps Veteran
 
dj_ricoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
City & State: London
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,002
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

ohh wait !

you got no display or NO POWER?
dj_ricoh is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 03:54 PM   #7
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Thanks for the response. Will try and locate the bios ic as well as get some pictures up. I will also try to jump the power switch.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2015, 03:00 PM   #8
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Pardon me guys . The model number is actually a 21-ho13w. Was thinking of another model that I installed the other day. So it is a Pavilion 21. Jumping the power switch did not work.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 07:08 PM   #9
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Here are some pictures. Will try and get more sections up asap.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0167.jpg (734.9 KB, 135 views)
File Type: jpg IMG_0168.jpg (688.8 KB, 100 views)
File Type: jpg IMG_0169.jpg (533.3 KB, 80 views)
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 07:32 AM   #10
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Still looking for help on this board. Anybody seen it? Thanks for any input given.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 11:08 AM   #11
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Here is an update. Power switch goes from 3.3v to 0 upon pressing power switch. U6001 which is a step down dc converter has input voltage but no output voltage. I assume this is supposed to be a 19v to 5v converter.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 05:07 PM   #12
dj_ricoh
Badcaps Veteran
 
dj_ricoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
City & State: London
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,002
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Quote:
Originally Posted by Herbssat View Post
Here is an update. Power switch goes from 3.3v to 0 upon pressing power switch. U6001 which is a step down dc converter has input voltage but no output voltage. I assume this is supposed to be a 19v to 5v converter.
and what model my that be?
dj_ricoh is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 07:52 PM   #13
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

The step down converter is RT8299a. Sorry for not mentioning that.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 06:03 PM   #14
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Motherboard number is 6050A2585901-A01 if anyone can help. EC SP1 has 3.3v on 2 pins. Cant find 5v always on voltage.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 08:36 AM   #15
meritosari
Senior Member
 
meritosari's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
City & State: Palangkaraya, Central Kalimantan
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 772
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

I think the buck controller for 3.3v/5v using 24QFN from richtek. so, try to find 24QFN 4x4 with marking 20 or EQ.
I've found on hp 27" AIO (touchscreen, intel hasswell ) using RT8223m/p. with motherboard number Quanta NZ8. just my opinion...
meritosari is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 10:06 AM   #16
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Thanks for the response. Is that quanta schematic online? It may be about the same. I appreciate all your help.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 12:28 PM   #17
meritosari
Senior Member
 
meritosari's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
City & State: Palangkaraya, Central Kalimantan
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 772
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Your mobo is inventec not quanta, so it different.but in my experience, almost them has using 24QFN (richtek or TPS) for 3.3v/5v. Try start find it on your mobo.
meritosari is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2015, 06:24 PM   #18
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Have looked this motherboard over for the regulator and have not found it. The richtek regulator that I previously mentioned is the only one I see. Looks like it is tied to the 12v line. Need help on this.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 02:21 AM   #19
meritosari
Senior Member
 
meritosari's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
City & State: Palangkaraya, Central Kalimantan
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 772
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

What the mobo has using PSU or AC Adapter?

Ok, look like using ac adapter as you mentioned at post #1 (I've got mistake)

what type of SIO/KBC?

Last edited by meritosari; 11-23-2015 at 02:33 AM..
meritosari is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2015, 08:01 AM   #20
Herbssat
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 177
Default Re: HP Pavilion 23 All In One- No power up

Appreciate your help meritosari. The SIO is an ITE IT8518E. Cant believe nobody has seen this machine. I have seen problems on 2 of them that I have done things on. It starts with not wanting to turn on to not turning on at all.
Herbssat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:43 PM.
Did you find this forum helpful?