Announcement

Collapse
No announcement yet.

lenovo nm-c362 no power

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    lenovo nm-c362 no power

    Hello, I have a Lenovo FG541 FG741 nm-c362 REV 1 (ideapad l340-15lrh gaming model? I no longer have the label), the laptop does not start at all, I noticed that the controlled micro controler was in short circuit, I ordered one for this pre-programmed model, it is very well welded.

    I now find the 3V3, I also have the 5V, but no indicator, no reaction from the laptop, so I reprogrammed the bios via this link https://www.badcaps.net/forum/troubl...-c362-help-plz
    but still no reaction

    I have 3V3 on the eeprom bios as soon as I plug in the original charger, the battery is indeed 3V, on the other hand it does not charge the battery, I remain at 0V1, so I changed the bq24708S in case it was defective, I had it in stock, but still no reaction.

    I don't know where to look anymore, I no longer have any shorts and the voltages seem good from the battery charge, can you help me? THANKS

    #2
    maybe the ITE IT8586E is not reprogrammed well? bios EC is in bios eeprom chip or it is in ITE IT8586E for this model?
    Last edited by madjid911; 07-09-2024, 11:10 AM.

    Comment


      #3
      bq24708S
      Share the following voltages from the charger IC:

      VCC
      REGN
      ACOK
      ACDRV
      ACN/ACP

      Comment


        #4
        Originally posted by mon2 View Post

        Share the following voltages from the charger IC:

        VCC
        REGN
        ACOK
        ACDRV
        ACN/ACP
        APDIN 20V60
        ADAPTER_ID 1V8

        VCC 20V35
        REGN PIN24 6V07
        ACOK PIN5 3V3
        ACDRV 20V57
        ACN 20V60
        ACP 20V60

        Comment


          #5
          ACDRV is not boosted to ~25v.

          Carefully flux and remove PR310 resistor. Do not lose this part.

          Then power up again and check the voltage to ground of ACDRV. Now do you see ~25v on this pin?

          Comment


            #6
            Originally posted by mon2 View Post
            ACDRV is not boosted to ~25v.

            Carefully flux and remove PR310 resistor. Do not lose this part.

            Then power up again and check the voltage to ground of ACDRV. Now do you see ~25v on this pin?
            I'm sorry I measured this pin wrong, the ACDRV is at 26V47

            Comment


              #7
              Then ok. Measure the voltage to ground of each inductor on the board. Each inductor is linked to a local power supply. Confirm the power rail(s) are present for each stage.

              Comment


                #8
                Originally posted by mon2 View Post
                Then ok. Measure the voltage to ground of each inductor on the board. Each inductor is linked to a local power supply. Confirm the power rail(s) are present for each stage.
                PL3501 3V3
                PL3502 5V
                PL3502 0V2
                PL503 0V => I notice a short on PL503 pin 2, I don't see any capacitors in poor condition, I will try to inject voltage to see where it heats up, unless the 32 ohm resistor is normal ?

                Click image for larger version  Name:	PL503.png Views:	0 Size:	135.9 KB ID:	3305991

                PL501 0V
                PL7502 0V
                PL3201 0V

                Comment


                  #9
                  Wait - 32 ohms is fine since this is a low voltage rail. This is normal.

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by mon2 View Post
                    Wait - 32 ohms is fine since this is a low voltage rail. This is normal.
                    ok thanks for the infomation, I didn't inject any voltage, I don't see any other problem

                    Comment


                      #11
                      Check EC_RST,RSMRST#,LIDSW#

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by mcplslg123 View Post
                        Check EC_RST,RSMRST#,LIDSW#
                        EC_RTCRST#_ON 0V
                        EC_RSMRST# 0V
                        LID_SW# 3V28

                        CLK_PCI_EC 1V29

                        Comment


                          #13
                          EC_RTCRST#_ON 0V
                          EC_RSMRST# 0V
                          These signals means that the EC is parked in RESET mode.

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by mon2 View Post

                            These signals means that the EC is parked in RESET mode.
                            do I have to reprogram it? it is very well welded

                            Comment


                              #15
                              Not sure but confirm if the EC is being powered @ +3VL_EC. You can check on any of the nearby caps or RE1 / RE3 resistor pads. The resistors are bypassed with PCB traces so should be easier to probe with the meter.

                              Comment


                                #16
                                +3VL_EC is good 3V

                                Comment


                                  #17
                                  What about EC_RST? I didnt asked for EC_RTCRST. They are different.

                                  Comment


                                    #18
                                    Because I can't find anywhere EC_RST, there is EC_RTC_RST# 3V13

                                    Comment


                                      #19
                                      I haven't found how to repair it, maybe the micro controller arrived defective, I bought it on Ali Express
                                      Last edited by madjid911; 07-13-2024, 09:40 AM.

                                      Comment


                                        #20
                                        do you know if I can reprogram the sio chip with my xgecut56 programmer, I also have the CH341A for PS5 uart, and also the lattice hw-usbn-2a ?
                                        I have never reprogrammed sio controler

                                        Comment

                                        Working...
                                        X