Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2021, 11:28 AM   #1
jackster
New Member
 
Join Date: Nov 2021
City & State: Uusimaa
My Country: Finland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Strix GTX 970 powers up, but PC does not POST + no video

Alright so I got a faulty Strix 970 which prevents the PC from POSTing when plugged in and there is obviously no picture either. The fans on the card spin up on boot and the indicator LED on the rear lights up, but the computer won't POST and the keyboard is non-responsive. There is no video out on HDMI, Displayport or DVI.

There are no shorts on the +12V inputs. I have measured 1.0V on all core VRM inductors and 1.1V to the memory chips. 3.3V and 5V are also present so everything seems to check up voltage-wise however I am not certain if I have measured everything that I should (I'm new to this)

When powered on the GPU die itself does not get hot within like 20 seconds and all seems normal but the card just won't boot... At the moment I am suspecting that there might be something wrong with either the BIOS or the GPU itself, but is there anything else that I should check? Can a corrupt VBIOS cause the whole PC to hang on POST?
jackster is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2021, 01:10 PM   #2
jackster
New Member
 
Join Date: Nov 2021
City & State: Uusimaa
My Country: Finland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: Strix GTX 970 powers up, but PC does not POST + no video

So I managed to obtain the board schematics and I went through all of the components on the board, and didn't find any missing components *except* for three of the tiny components right next to the GPU die itself. The previous owner must have scrubbed too hard when removing old thermal paste or something. Could those three missing components (probably capacitors??) next to the die cause the card to not be detected properly and abort the POST process?

Last edited by jackster; 12-01-2021 at 01:27 PM..
jackster is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2021, 01:47 PM   #3
jackster
New Member
 
Join Date: Nov 2021
City & State: Uusimaa
My Country: Finland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: Strix GTX 970 powers up, but PC does not POST + no video

In case the card does not work due to the 3 missing 0201 decoupling capacitors, what kind of capacitance values do you think they could have? I might try replacing the missing caps with new ones but I don't know what capacitance they should be...
jackster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 12:15 AM.
Did you find this forum helpful?