Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2014, 04:23 PM   #1
koresi
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Timisoara
My Country: Romania
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default asus k50ij dead

hello,
i have an asus k50ij with no led lights and no charging;there is only +19V and 3,3v for EC also EC_reset but no VSUS_ON.
I have checked the EC inputs everything seems to be ok...AC_IN_OC# is 3,3v...EC clock is 32 Khz..
I would change the EC but i want to be sure that EC is defective...
Any hint?
Could be the bios chip?I am not sure that the EC needs bios to rise up the VSUS_ON signal.
Waiting for your opinions...

Best regards.
Attached Files
File Type: pdf Asus_K50IJ_laptop_schematics.pdf (1.38 MB, 173 views)
koresi is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 03:25 AM   #2
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 443
Default Re: asus k50ij dead

Try charger IC MB39A132 and related FETs
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 05:34 AM   #3
Francisco.s
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: Madrid
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 629
Default Re: asus k50ij dead

Could you measure a high level at pin 19 (VSUS_ON) of IT8502?. (U3001)
If so, did this voltage gets to J8111 to reach VSUS_ON_PWR point?
(VSUS_ON--> VSUS_ON_PWR--> ENBL)
This mobo has JP8113 pads, to POWER TEST the pwm circuit of 3,3 and 5 volts.
Check and post results.
Francisco.s is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 05:49 AM   #4
whaldsz
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2013
City & State: NE
My Country: Philippines
Line Voltage: 220VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 394
Default Re: asus k50ij dead

Quote:
Originally Posted by koresi View Post
hello,
i have an asus k50ij with no led lights and no charging;there is only +19V and 3,3v for EC also EC_reset but no VSUS_ON.
I have checked the EC inputs everything seems to be ok...AC_IN_OC# is 3,3v...EC clock is 32 Khz..
I would change the EC but i want to be sure that EC is defective...
Any hint?
Could be the bios chip?I am not sure that the EC needs bios to rise up the VSUS_ON signal.
Waiting for your opinions...

Best regards.
Check if you get 3.3v at RSMRST#.
whaldsz is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 03:34 PM   #5
koresi
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Timisoara
My Country: Romania
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: asus k50ij dead

Quote:
Originally Posted by Francisco.s View Post
Could you measure a high level at pin 19 (VSUS_ON) of IT8502?. (U3001)
If so, did this voltage gets to J8111 to reach VSUS_ON_PWR point?
(VSUS_ON--> VSUS_ON_PWR--> ENBL)
This mobo has JP8113 pads, to POWER TEST the pwm circuit of 3,3 and 5 volts.
Check and post results.
no,there is no voltage on pin 19 of IT8502.
koresi is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 03:39 PM   #6
koresi
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Timisoara
My Country: Romania
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: asus k50ij dead

Quote:
Originally Posted by whaldsz View Post
Check if you get 3.3v at RSMRST#.
i did not checked the RSMRST# signal,but i think it becomes active after VSUS_ON and SUSPWRGOOD.
I will check and tell you.
thanks.
koresi is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 02:35 PM   #7
desktop85
New Member
 
Join Date: Jul 2013
City & State: Aragua
My Country: Venezuela
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: asus k50ij dead

Quote:
Originally Posted by Francisco.s View Post
Could you measure a high level at pin 19 (VSUS_ON) of IT8502?. (U3001)
If so, did this voltage gets to J8111 to reach VSUS_ON_PWR point?
(VSUS_ON--> VSUS_ON_PWR--> ENBL)
This mobo has JP8113 pads, to POWER TEST the pwm circuit of 3,3 and 5 volts.
Check and post results.
I've the same board with the same problem, I solder the test pad JP81113 to power on the PWM U8101 ( RT8206AGQW ) but nothing happens, I've checked the power mosfets that the U8101 controls but are ok. Also I replace the PWM by other compatible ISL6236 but nothing.

I solder the test pad because I don't have the ENBL signal.
desktop85 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 06:03 PM.
Did you find this forum helpful?