Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > Network Design & Troubleshooting
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2017, 06:02 AM   #21
Per Hansson
Super Moderator
 
Per Hansson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
City & State: ----
My Country: Sweden
Line Voltage: 230v 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3,845
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Try replacing the caps.
They are obviously bad.
__________________
"The one who says it cannot be done should never interrupt the one who is doing it."
Per Hansson is online now   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 10:58 PM   #22
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by Per Hansson View Post
Try replacing the caps.
They are obviously bad.
What makes you see that the caps are bad.

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-04-2017 at 11:00 PM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 01:04 AM   #23
diif
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2014
City & State: Midlands
My Country: England
I'm a: Professional Tech
Posts: 3,178
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by Captain Bill grace digger View Post
What makes you see that the caps are bad.
C104 looks domed.
diif is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:50 AM   #24
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by diif View Post
C104 looks domed.
What do you mean by this I cannot find it written on any of the capacitors and none of the image numbers are C104.
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:54 AM   #25
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

c104 is at the front right side - same side as the power inlet.
it's printed on the board.

the cap is dark green with gold print.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 11:32 PM   #26
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by stj View Post
c104 is at the front right side - same side as the power inlet.
it's printed on the board.

the cap is dark green with gold print.
"Thank You so much" I now see it clearly.

But what is it that shows that this capacitor is spoilt.
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 01:44 AM   #27
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

the top should be perfectly flat.
if it's sticking up then the liquid inside has boiled.
also, if you see yellow or brown on the top then it has leaked.
also it's made by CapXon.

the replacement must be low impedance type btw.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-09-2017, 04:36 AM   #28
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by stj View Post
the top should be perfectly flat.
if it's sticking up then the liquid inside has boiled.
also, if you see yellow or brown on the top then it has leaked.
also it's made by CapXon.

WOW! I took a closer look at the PCB again and saw the green cap's top is really swelled and it also has a brown dot on the top.

But what is wrong if the capacitors are from CapXon.

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-09-2017 at 04:54 AM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2017, 05:03 AM   #29
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by stj View Post
the replacement must be low impedance type btw.
Which type of capacitor should I exactly replace it with.

It says it is a 6.3v, 470uf capacitor. Is there anything else I should look for.
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2017, 05:51 AM   #30
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

capxon fail very quickly,

what is the diameter of that cap?
the replacement must be the same size.

i would use panasonic FR series, but maybe you cant get those.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 06:50 AM   #31
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by stj View Post
what is the diameter of that cap?
the replacement must be the same size.
I guess the capacitor in the link below should be just the right fit. It looks exactly the same diameter when I measured the cap on the PCB with a measure tape, It also is 470uf and 6.3v and it is from Nichicon PLEASE just have a look.

http://www.tanotis.com/products/nich...nt=40408355984

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-10-2017 at 07:27 AM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 07:19 AM   #32
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

no, VZ is not suitable AFAIK.
btw, that website is a joke, it must be run by a monkey.
every time you click on anything, it reports it to FaceBook!!
it does all kinds of stuff in the background!

you never did say how wide the old cap is.
if it's 8mm then maybe this:
https://www.tanotis.com/products/pan...al-leaded-8-mm

i dont trust the seller not to be selling fakes though.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 03:48 AM   #33
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

The old cap is 6mm wide and 11mm high.
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 06:14 AM   #34
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

then you need EEUFR0J471
or something from nichicon/rubycon/ncc
but i dont have the datasheets for those in front of me.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 08:09 AM   #35
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Please check if this is the right part and also if the website is legit and safe to purchase..

The link of the website with part discription is here - http://www.mouser.in/Search/m_Produc...S4JxBTbQFzM%3d

Can you please also specify the
  • lead spacing wheter - 2.5mm or 5mm and
  • Packaging wheter - bulk, cut tape or reel.
as the website is asking me to choose them in the filter section.

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-11-2017 at 08:33 AM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 11:03 AM   #36
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

you can see the lead spacing on your board.
for a 6.3mm diameter cap it would be 2.5mm

the other question relates to how many you want to buy.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 10:41 PM   #37
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

"Thank's a million" but can you also please conform if this is the right part and a legit website to purchase. Link is below.

http://www.mouser.in/Search/m_Produc...S4JxBTbQFzM%3d

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-11-2017 at 10:58 PM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2017, 02:55 AM   #38
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

no, i have no idea if mouser.in is legit.
try mouser.com and select your country.

btw, Bahamut could sell you cheap caps - i'm surprised he hasnt offered yet.
stj is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2017, 03:42 AM   #39
Captain Bill grace digger
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Mumbai/Maharashtra
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

Quote:
Originally Posted by stj View Post
try mouser.com and select your country.
That is exactly what I did.

Last edited by Captain Bill grace digger; 12-13-2017 at 03:44 AM..
Captain Bill grace digger is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2017, 04:13 AM   #40
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,920
Default Re: Unable to access NETGEAR WGR614v7 browser user interface after resetting

then it's a legit site
stj is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2017
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 12:35 PM.

Did you find this forum helpful?