Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > Abit - Asus - Aopen
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2016, 10:40 PM   #1
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Guys,

I tried to boot with
Micron MT8JTF12864AZ-1G4G1 but got always LED memory blinking...
and POST diagnostic = D4D4...

Is it another incompatibility issue ?
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2016, 10:42 PM   #2
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Is it compatible with MT8JTF12864AZ-1G4F1 ?
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 01:48 PM   #3
ChaosLegionnaire
HC Overclocker
 
Join Date: Jul 2012
City & State: Singapore
My Country: Singapore
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,572
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

just try it on another board. if it works, its incompatible mem... btw, micron ram is infamous for just randomly dying.
ChaosLegionnaire is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 02:33 PM   #4
momaka
Badcaps Veteran
 
momaka's Avatar
 
Join Date: May 2008
City & State: VA (NoVA)
My Country: U.S.A.
Line Voltage: 120 VAC, 60 Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 9,051
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Quote:
Originally Posted by ChaosLegionnaire View Post
btw, micron ram is infamous for just randomly dying.
Micron? As in Micron Technology (MT)?
I seriously doubt it. Micron is a huge RAM manufacturer and OEM RAN supplier, just like Samsung, Hynix, Nanya, and Elpida... all of which make excellent reliable RAM.
momaka is online now   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 03:18 PM   #5
ChaosLegionnaire
HC Overclocker
 
Join Date: Jul 2012
City & State: Singapore
My Country: Singapore
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,572
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

the ddr2 micron d9 overclocking ram is well known for its SUDS around many internet forums.

anyway, that's a ddr3 board. maybe micron fixed the issues with their ram in ddr3. who knows...
ChaosLegionnaire is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 04:46 PM   #6
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

the chip on that RAM is D9MNL, CL = 9
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 04:47 PM   #7
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Quote:
Originally Posted by ChaosLegionnaire View Post
just try it on another board. if it works, its incompatible mem... btw, micron ram is infamous for just randomly dying.
That's the only board I have, and the only DDR3 as well
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 04:49 PM   #8
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

I've found one in QVL asus :
Micron MT8JTF12864AZ-1G4F1, chip D9KPT, CL 9
.....is it different with Micron MT8JTF12864AZ-1G4G1 ?
Suppose to be nearly the same....it's really different ??
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 04:52 PM   #9
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Quote:
Originally Posted by ChaosLegionnaire View Post
the ddr2 micron d9 overclocking ram is well known for its SUDS around many internet forums.

anyway, that's a ddr3 board. maybe micron fixed the issues with their ram in ddr3. who knows...
In this case, I don't do overclock, only by default and safe mode to get POST...
I pressed memory ok button, looked like the board trying to find a correct timing for this memory....blink2....until it stopped and LED for memory was on, which was a sign of failure in finding the correct timing....
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 05:05 PM   #10
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

and it's doing POST already, I saw it on diagnostic....stop on D4D4 and loop again...and when I pulled out this RAM....C1C1 as usual....no RAM...Let me see it again to be sure...
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 05:57 PM   #11
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Video :
https://youtu.be/WWKkMSElxPw
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 06:26 PM   #12
ChaosLegionnaire
HC Overclocker
 
Join Date: Jul 2012
City & State: Singapore
My Country: Singapore
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,572
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

on asus mobos which use ami bios, d4 means "Test base 512KB memory. Adjust policies and cache first 8MB. Set stack." so apparently, its a ram issue. try a different dimm slot. cpu may also have a bad/faulty/fried memory controller. try another cpu? make sure cpu pins arent bent or damaged? could also be bad caps and/or bad mosfets for the ram? wipe the dimm slot on mobo and goldfingers on ram to make sure it isnt bad contact.
ChaosLegionnaire is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:02 AM   #13
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

Quote:
could also be bad caps and/or bad mosfets for the ram?
What voltage do I need for those RAMs slot ? 1.5V ?
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:04 AM   #14
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

I don't have other CPU for testing that's the only one...where did you get "Test base 512KB memory. Adjust policies and cache first 8MB. Set stack." from ?

That's good information I've not seen from my POST diagnostic manual...
Is it possible that my DDR module not compatible with this board ?
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 12:59 PM   #15
ChaosLegionnaire
HC Overclocker
 
Join Date: Jul 2012
City & State: Singapore
My Country: Singapore
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,572
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

from the postcodemaster website i linked? under ami bios rev 8?

from what i've seen of most post manuals that come with post cards, they contain obsolete info pertaining to 386/486, pentium and earlier boards' bios. i had to go online to decipher what the post codes meant on "modern" motherboards and had to print it out on a piece of paper for reference.

btw, u might wanna download the manual for the boards u are trying to troubleshoot. mobo manufacturers like asus, gigabyte and msi typically mention what bios they use in the manual. its in the first few pages where they list all the specs of the board e.g. cpu types supported, bus/ram speed, onboard devices, onboard headers etc.
Quote:
Originally Posted by bianchi77 View Post
What voltage do I need for those RAMs slot ? 1.5V ?
yes ddr3 ram typically uses 1.5v. but there are low voltage ddr3 variants that use 1.35v.

Last edited by ChaosLegionnaire; 09-23-2016 at 01:17 PM..
ChaosLegionnaire is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 05:42 PM   #16
bianchi77
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2016
City & State: Western Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 220AC
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,042
Default Re: Asus M4A89GTDPRO memory compatibility ?

do you mean this one ?
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...362.1474674097
bianchi77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 05:26 PM.
Did you find this forum helpful?