Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2016, 11:04 AM   #1
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Picture fault on le40m86

Hi guys.
I'm probably answering my own question here but I have the above mentioned set that had the clicking fault. I replaced the bad caps and the tv powered up. I noticed however the freeview wasn't working so I removed the main AV and replaced the eeprom.
Fired tv back up and now the picture is all funny, pink and purple etc. So I immediately thought tcon gone down t400hw01 as it suffers a similar fault.
Replaced tcon. Fault still there, tried new main AV, fault still there, tried a different psu and fault still there.
Just seems odd that it was fine until I changed the eeprom. I even tried another eeprom and fault still there.

Any ideas? Or shall I concede and say it's the panel?

Thanks in advance
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:07 AM   #2
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Picture fault on le40m86

' I replaced the bad caps and the tv powered up. I noticed however the freeview wasn't working so I removed the main AV and replaced the eeprom. ' So before replacing the EEPROM, do you get good pictures using other Video sources?
__________________
Never stop learning
Basic LCD TV and Monitor troubleshooting guides.
http://www.badcaps.net/forum/showthr...956#post305956

Voltage Regulator (LDO) testing:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...999#post300999

Inverter testing using old CFL:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...er+testing+cfl

Tear down pictures : Hit the ">" Show Albums and stories" on the left side
http://s807.photobucket.com/user/budm/library/

TV Factory reset codes listing:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24809
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:33 AM   #3
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Re: Picture fault on le40m86

Yes picture was fine. That's why I'm scratching my head.
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:35 AM   #4
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Re: Picture fault on le40m86

Here's a pic
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (239.5 KB, 20 views)
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:35 AM   #5
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Picture fault on le40m86

May be you have to get into the service menu setup screen (MUTE, 1. 8, 2, POWER) and check the panel setup, LVDS signal format, etc. May be the EEPROM was not made for that TV chassis.
It has wrong GAMMA Voltages right now.

Last edited by budm; 04-29-2016 at 11:39 AM..
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:39 AM   #6
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Re: Picture fault on le40m86

Pm me your number talk me through it. But I've tried 2 other good main boards
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:39 AM   #7
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: Picture fault on le40m86

Hello Rickig,
Can you post a picture for us to see how it is now.
Thanks

You beat me to it. Sorry.
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:43 AM   #8
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Re: Picture fault on le40m86

Tv clicks to come on as soon as you hit 1. I normally do info menu mute power. Is that same?
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:44 AM   #9
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: Picture fault on le40m86

The picture looks similar to what happened to me recently when I changed a mainboard. I had to replace the SPI chip from the old board onto the new board then everything was back to normal.
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:45 AM   #10
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Picture fault on le40m86

The Mute, 1, 8, 2, power may not work with your model I am not sure.
I do not expect the TV to come on when you hit '1'.
It should come on only after you enter the last button which is the power button.
BTW, the panel cannot cause that off color like that.

Last edited by budm; 04-29-2016 at 11:47 AM..
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:46 AM   #11
Rickig
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
City & State: Kent
My Country: England
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 105
Default Re: Picture fault on le40m86

It's the original board fitted, tried 2 others. Tried a tcon tried a power board.
Rickig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:46 AM   #12
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: Picture fault on le40m86

Quote:
Originally Posted by Rickig View Post
normally do info menu mute power. Is that same?
That's the code for my Samsung. Just checked.
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:48 AM   #13
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Picture fault on le40m86

Quote:
Originally Posted by dick_barton View Post
That's the code for my Samsung. Just checked.
Thanks for that info.
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:18 PM   #14
Kilroys
Member
 
Join Date: Feb 2014
City & State: southern part of Sweden
My Country: Sweden
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 70
Default Re: Picture fault on le40m86

Option codes
Attached Files
File Type: xls (08-0611)Factory Option.xls (21.0 KB, 22 views)
Kilroys is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:27 PM   #15
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Picture fault on le40m86

Thanks!
No LVDS codes for these series?
budm is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:32 PM   #16
Electronic Handyman
Member
 
Join Date: Apr 2016
City & State: Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 58
Default Re: Picture fault on le40m86

In a lot of cases the Eprom has to be programmed for the board and that could be your issue.Some places sell the Eproms already programmed for the set you need it for.
Electronic Handyman is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 05:54 AM   #17
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: Picture fault on le40m86

Have you still got your original main board and the original EEprom you could solder back in place?
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 06:18 AM   #18
tom66
EVs Rule
 
tom66's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 32,373
Default Re: Picture fault on le40m86

To get into the service menu press, from standby mode, Info Menu Mute Power
Only for European/Australian Samsung sets. US sets use Mute 1 8 2 Power.
__________________
Please do not PM me with questions! Questions via PM will not be answered. Post on the forums instead!
Free service manuals: http://www.toms-service-manuals.com/ -- 72 LED/LCD TVs, 5 monitors, 28 plasma TVs, and 2 AVR 6.1 amplifiers fixed! -- I repair Pioneer 9G Plasma Main Boards & KRP-M01 Media Receivers (PM me for info)

2 Pioneer KURO 9G, 12 Panasonic LCD/Plasma, 1 Sony LCD, 1 NEC Plasma, 2 Yamaha HTS, 5 Sharp LCDs, 5 Toshiba LCDs, 7 Philips Plasma/LCD, 1 Hitachi Plasma, 11 LG LCD/Plasma, 18 Samsung LED/LCD/Plasma, 1 Thomson Plasma, 1 Atec LCD, 1 Hanspree LCD, 1 Xerox LCD, 1 Harwa LCD, 2 Proview LCD, 2 Hyundai LCD, 1 "Onn" LCD, 1 Grundig LCD, 1 Dell LCD, 1 iiyama LCD, 1 Acer LED, 1 Logik LCD, 1 Baird (China) LCD, 6 Bush LCDs, 22 Vestel LCDs (Best->Worst)
tom66 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:18 AM.
Did you find this forum helpful?