Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2019, 10:19 AM   #61
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Well, I'll be deepped in sheet!!!

The firmware update on the 55" worked!!!!

And it is ALSO an ANDROID TV!!!

It took me about 15 mins of turning the TV on and off before the thumbdrive indicated it was working.. IE The firmware was updating..

It ran for over 30 mins and i almost shut it off.. But then it powered down all by itself and then the Android Animation started and then it booted up just fine!!! Woot!!!!

Since the 55" is an ANDROID TV, I am debating whether or not I should try it on the 65" or just leave well enough alone.. It would sure help my decision on buying a new board if I was sure that a new board would fix the 65"....

But, given my luck, I am thinking I should just be happy with the 55" and see if get another Android SOny in from elsewhere..
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 10:38 AM   #62
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

The small "cellophane" connector in blue in the afore pic looks something like this...
Attached Images
File Type: jpg xbr9000C2.jpg (38.9 KB, 6 views)
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 11:36 AM   #63
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

now you have the 55 working.. so what about the original main board of this 55.. it will be now good enough to you to trouble shooting it on the 55 and when it work then put it on the 65 or back to 49
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:15 PM   #64
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Quote:
Originally Posted by Diah View Post
now you have the 55 working.. so what about the original main board of this 55.. it will be now good enough to you to trouble shooting it on the 55 and when it work then put it on the 65 or back to 49
The 49" has a cracked screen.. So it's not viable anyways..

The original board from the 55" suffered the same fate as the 65".. Excessive reflows...

I just don't want to risk the working 55" board if there is even a chance that putting it in the 65" would fry it...

On the other hand, it would be nice to confirm that a new main board is all that is needed for the 65"....

I guess I am asking what the risk is of the 65" frying the 55" board.. Especially in light of that "cellophane" connector marked in blue that is on the 65" but not on the 55"...
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:45 PM   #65
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

the blue marked socket on the 65 don't have any cable connect on it at the set of 65. then its out of any risk. just focus on the LCD Panel type, are they both 55 49 and 65 same manufacture, if yes this is good
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:54 PM   #66
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Awwww righty then...

Here goes nothing..

Another point is that the firmware for the 55" is identical to the firmware on the 65"
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:59 PM   #67
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Quote:
Originally Posted by Michale32086 View Post
Awwww righty then...

Here goes nothing..

Another point is that the firmware for the 55" is identical to the firmware on the 65"
via the Model No of the 49 and 55 and 65 go to Sony firmware page and see if the 3 of them listed at same compatible model same at last firmware update
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 01:04 PM   #68
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

your 65 Model with this models Applicable ,,, if your 55 and 49 listed then 100% okay same hard ware
XBR-75X940C
XBR-65X930C
XBR-75X910C
XBR-65X900C
XBR-55X900C
XBR-75X850C
XBR-65X850C
XBR-55X850C
XBR-49X830C
XBR-43X830C
XBR-65X810C
XBR-55X810C
XBR-65X800C
XBR-49X800C
XBR-75X940D
XBR-65X930D
XBR-55X930D
XBR-85X850D
XBR-75X850D
XBR-65X850D
XBR-55X850D
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 02:00 PM   #69
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

OK Update on this..

Yes, the firmware does seem to be identical between the 55 and the 65..

When I put the board on the 65, however, I still had to do a firmware update again.. Maybe the firmware has to be installed while in the TV it's going to be working in..

The GOOD news is that the 55" board DID work in the 65" after the firmware update...

Sorta....

Took about 40 mins to do the update, but after that, the TV booted up and I could see the boot up process work fine on the 65".. However, I had to see it by shining a bright light into the screen.. The backlights were not working..

Which makes a certain amount of sense because that cellophane connector marked in blue appears to have something to do with the backlights, as you can see by the attached picture...

Now, the GOOD new is, the stock 55" board still has the proper connections for the backlights AND the audio connections, marked in yellow on the other attached pic...

So, if I can get a good working 55" board, which is a lot cheaper than the 65" board, I can transfer the connections and, with a little bit of luck, I'll have a fully working 65" board..

At least, the theory is sound..

As things stand now, I put the 55" board back in the 55" TV.. As expected, I have to redo the firmware but, if all goes as planned, I should have a working 55" 4K Sony Android TV
Attached Images
File Type: jpg xbr9000C4.jpg (141.3 KB, 5 views)
File Type: jpg xbr9000C3.jpg (161.0 KB, 5 views)
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 02:32 PM   #70
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

ohhh. i see so the socket on 65 it had cable connected to LED back light driver board..

as you said. keep 55 working.. and try to spend 20USD only and learn to reball the 65 and the 55 one too.. i think its better than to buy MB for 65
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 06:11 AM   #71
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Quote:
Originally Posted by Diah View Post
ohhh. i see so the socket on 65 it had cable connected to LED back light driver board..

as you said. keep 55 working.. and try to spend 20USD only and learn to reball the 65 and the 55 one too.. i think its better than to buy MB for 65
I have looked into reballing.. Seems really complicated to me...
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 08:39 AM   #72
Diah
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2013
City & State: SA
My Country: Germany
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,142
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

its much easy than reflow. search on how reball Sony Play station CPU. its same 100%
Diah is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2019, 07:55 AM   #73
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,993
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Quote:
Originally Posted by Michale32086 View Post
I have looked into reballing.. Seems really complicated to me...
before you go down that path, have you tried looking at some of the voltages at the main board to ensure that they are there? Perhaps your "cooking" didn't do anything but take out some marginal components (ie. capacitors or otherwise). In particular, 5v which should be easy to see / find ... just look around the usb port area (might have to look at which pin is which). Of course, there are others. Since you know one card (55) works, that indicates the supporting cards are good.... but it depends what voltages are supplied to the main and which are derived / switched at the main board.

Might be a waste of time but it can't hurt as a simple check.
budwich is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 06:53 AM   #74
Michale32086
Badcaps Veteran
 
Michale32086's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: St Augustine, FLORIDA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,154
Default Re: Sony XBR-65X900C Sporadic Issues

Quote:
Originally Posted by budwich View Post
before you go down that path, have you tried looking at some of the voltages at the main board to ensure that they are there? Perhaps your "cooking" didn't do anything but take out some marginal components (ie. capacitors or otherwise). In particular, 5v which should be easy to see / find ... just look around the usb port area (might have to look at which pin is which). Of course, there are others. Since you know one card (55) works, that indicates the supporting cards are good.... but it depends what voltages are supplied to the main and which are derived / switched at the main board.

Might be a waste of time but it can't hurt as a simple check.
Sorry I missed this.. Unfortunately, I am a one man operation and since I had this on my bench, 30 TVs came thru...

I DID find a replacement Main Board for $300 that should arrive today.. I am hoping this will be a happy ending to a long saga...

I pulled the TV out of storage fully expecting I had cracked the screen at some point since it was last out.. A huge sigh of relief when I put it on the bench and saw it was in good shape.. Whew!!!

I'll follow up later today when the board comes..

Thanx again for all the help and replies.. It's all very greatly appreciated..
Michale32086 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:35 AM.
Did you find this forum helpful?