Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Computer Displays
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2018, 02:43 PM   #1
piernov
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2016
City & State: Valbonne, 06
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,031
Default Dell E173FPf fixed

This Dell E173FPf had no power at all.
I checked the output of the power supply, no voltage. The output rectifier diode was found shorted.
I replaced it with MBRF10H100CT but it still had no power. The SMPS controller wasn't turning on. The VCC voltage of the controller was stuck at 5.6V so it was too low.
I replaced the startup capacitor, made no changes.
I then replaced the controller SG6841SZ itself and sure enough, it worked. VCC of the controller is now at 15.8V.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20180119_234231.jpg (924.3 KB, 16 views)
File Type: jpg IMG_20180119_234319.jpg (585.7 KB, 13 views)
File Type: jpg IMG_20180120_002115.jpg (484.6 KB, 13 views)
__________________
OpenBoardview http://openboardview.org | IRC #openboardview@irc.freenode.net

Last edited by piernov; 02-05-2018 at 02:44 PM..
piernov is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 11:22 PM.
Did you find this forum helpful?