Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2017, 10:32 AM   #101
Gavino_varne
Gavino
 
Join Date: Oct 2017
City & State: Coonoor Tamil Nadu
My Country: India
Line Voltage: 240V 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: Factory Resets Listing

Can some one please help with some guidance here please. how do i reset my Skyhi television which is not going any further than android screen. Pleeeeese help
Gavino_varne is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 05:57 PM   #102
dukatell
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default Re: Factory Resets Listing

Does anyone know how to get into maintenance menu for Sceptre E555BV-FM or X505BV-FM my picture is upside down and negative thanks in advance.
dukatell is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 07:27 PM   #103
steves7839
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
City & State: Atlanta Area, GA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60HZ
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 119
Default Re: Factory Resets Listing

I have a Samsung UN65KU650D curved 4K LED TV I need to reset. It has a 5-way power joystick on the rear. The remote is mini sized and has a scroll wheel and few buttons but no number keypad. Is there a reset procedure for this set?
steves7839 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 02:42 PM   #104
CraigR
Badcaps Veteran
 
CraigR's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
City & State: Wisconsin
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 611
Default Re: Factory Resets Listing

55" Vizio SmarCast E55-E1
Locate the buttons on the side of the TV, you should find 4 of them. The bottom two would be input and volume down, these are the two we need.

You would need to press these two together for 5-10 seconds, until a bar appears on the top of the TV. Then, you need to press the input button (the bottom button) for 5 seconds, until the screen goes black. This would cause a factory reset to the unit.
CraigR is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 04:20 PM   #105
Hosin0
New Member
 
Join Date: Apr 2018
City & State: عنتاب
My Country: تركيا
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6
Default Re: Factory Resets Listing

Quote:
Originally Posted by budm View Post
From drpj23:http://www.badcaps.net/forum/showthr...483#post296483 post 5

A little googling to the service mode
Vizio Service Menu Method 1
1. Turn The TV off.
2. Press and hold the {CH +} & {CH -} buttons on the TV.
3. Then press and release the {POWER} button on the TV.
4. Release the {CH +} & {CH -} buttons.
5. Now press the {MENU} button on the remote.
6. You should get your regular menu up, but with a "F" in the bottom right corner of the menu (This is for factory).
7. Press and hold the {MENU} button for few seconds.
8. The Service Menu will be displayed.
Vizio Service Menu Method 2
1. Turn The TV off.
2. Press and hold the {CH +} & {CH -} buttons on the TV.
3. Then press and hold the {POWER} button on the TV.
4. Keep all three buttons pressed for few seconds.
5. Now press the {MENU} button on the remote.
6. You should get your regular menu up, but with a "F" in the bottom right corner of the menu (This is for factory).
7. Press and hold the {MENU} button for few seconds.
8. The Service Menu will be displayed.
Vizio Service Menu Method 3
1. Press and hold the {EXIT} button on the remote for 3 seconds then release it.
2. Then press the {1} {2} {3} buttons on the remote.
3. To exit, press the {EXIT} button.
---------------------------------------------------------------
GV42L FHDTV10A / JV50 / SV42 / SV320XVT / SV370XVT / SV420M / SV470M / SV420XVT1A / SV470XVT1A /
VECO320L1A / VO22L / VO32 / VO37 / VO47L / VOJ320 / VOJ370 / VP322 / VP42 HDTV20A / VP422 / VS420LF1A /
VU42 / VW32 / VW37 / VW42 / VX20 / VX32 / VX37 HDTV10A /VX42

Push "Menu" on remote and then push "Vol-" and "Input" on keypad

GV46 / P50HDM / P50HDTV10A

Press "Ch-" and "Ch+" buttons together once on keypad

GV42 / L42 / VP42HDTV10A / VP50 / VX37

Press and release "Menu" on keypad. Hold "Ch-" and "Ch+" buttons on keypad, then hold "Menu" on remote.

P42

Hold "Ch+" and "Ch-" along with "Power" on keypad. OSD will show "F" on right bottom portion of OSD.

VM60P

Press "Info" on remote, then press "Right Arrow," "Down Arrow," "Left Arrow," "Up Arrow," "Right Arrow."
The TV will show "Enter Factory Mode." Press "Menu" after message disappears and go do to "Setup."

GV47

Press "Menu" then press the following combination: "Info," "8," "2," "0," "6."

SV420M / SV470M / VF550M / VF550XVT1A / VF551XVT / VL260M / VL320M / VL420M / VL470M / VO320E /
VO320EP8 / VO370M / VO420E / VP504 / VP505

Press "Menu," and then press "2," "4," "8," "9."

SV420M / SV470M / VF550M / VF550XVT1A / VF551XVT / VL260M / VL320M / VL420M / VL470M / VO320E /
VO320EP8 / VO370M / VO420E / VP504 / VP505

Press "Menu," and then press "2," "4," "8," "9."

VA19 / VA22LF / VA220E / VA26

Press "Menu" and then press the following combination: "0," "6," "2," "5," "9," "6"

VA320E / VA320M / VA370M / VT420M / VT470M

Press "Menu" and then press the following combination: "1," "9," "9," "1"

VW22 / VS370E

Press "Mute" once OR "-" twice (the dash next to the "0") and then press the following combination: "9," "8," "7," "6"
swanky
Hosin0 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 04:25 PM   #106
Hosin0
New Member
 
Join Date: Apr 2018
City & State: عنتاب
My Country: تركيا
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6
Default Re: Factory Resets Listing

Спасибо, брат
Hosin0 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 12:57 PM   #107
lookimback
Badcaps Veteran
 
lookimback's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
City & State: Buffalo, NY
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,344
Default Re: Factory Resets Listing

Polaroid 50GSR3000 (probably others too) service menu:
press menu then 1147
__________________
------------signature starts here------------

Blog: www.swappart.com
YouTube: SwapPart TV Repair
lookimback is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2018, 12:15 PM   #108
frankstv
New Member
 
Join Date: Jun 2014
City & State: Swainsboro , GA
My Country: USA
Line Voltage: "120VAC 60Hz"
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: Factory Resets Listing

awsome information
frankstv is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 10:15 PM   #109
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 140
Default Re: Factory Resets Listing

Pardon if repeats.....

Service Mode / Factory Mode Entry Procedure to different brand Televisions.
Chinese Sets
Hold down (Volume down) on set and press 'Recall' on remote.
'Recall' is the button that activates the channel number and clock onscreen.
After you have made your changes, in most cases, pressing 'POWER' on the remote will clear (Exit) the factory mode.
On some models pressing the 'AV' button will revert things to normal operation.
In rare cases, the sequence first described above (Vol - on set and recall on remote) will have to be repeated at least once more.
If none of the above methods works, try using a universal remote - best one that has a LOT of in-built models.
Search through the available models looking for any that suddenly causes the set to change channels.
Lock this setting into the remote and press '2'.
Factory mode should appear.
COBY
Enter menu, Hi-Lite “audio” then enter 8893 Mode/Source 2580 select “Other setting”, select “Shipment” then Yes
To exit the service menu “Power Off”.
Dynex
Source/Input 2580
Hold Vol down on TV and hold the (#1) button on remote, Vol will jump to halfway and set shuts off.
Turn back on have 1st time setup screen.
Source/Input 2580 > menu 1999 (TV is on)
Element
Menu 0000 > menu 1147
Haier
Pull up menu, Hi-Lite “audio” then enter 8893.
Hisense
In customer menu go to “Parental” enter 0000 then select “Clean All”.
Power the set OFF and back ON and first time setup menu will be there.
For some models, same as above model except in menu it is labeled “Lock”.
Insignia
Input 2580 (TV is on)
LG / Zenith
Hold MENU on TV and MENU on remote for 5 to 10 seconds, then select reset option.
Mitsubishi
Menu 123 or Menu 2470 (TV is on)
NEC
While powering ON, hold "MENU" or "INPUT" on TV, depending on model. (Only disables error lock out/buffer and puts TV in temporary service mode.)
To reset to factory > on remote, Off Timer - Menu - Exit - Off Timer, then select reset option.
Panasonic
Hold [VOL--] on TV, press and hold menu button on remote.
Philips
Push Menu, select “Features” then select “Current software Info” push 062596-info on remote then push info again; red “Initialize” appears and changes color then complete.
Push power button to exit.
Polaroid
Hold [VOL--] and [CHANNEL--] or hold [VOL+] and [CHANNEL+] (TV is on)
Proscan
In customer menu go to setup, select parental control menu, enter 0000 then select “clear channel list”.
RCA
Menu 1147
Sanyo
Hold VOL Down on TV, press and hold #1 button on remote, VOL will jump to halfway and set shuts off.
Turn back on have 1st time setup screen.
Samsung
Mute 182 power (TV is off)
(On some models, Factory Reset is on this menu, on some, you must go into the “Options” submenu)
Most newer Samsung TVs have an easy to access reset method.
Press and hold the Exit Button on the Remote for at least 10 seconds until a reset screen appears.
Follow the on screen prompts to reset the TV.
Samsung (European)
Power off, Info - Menu - Mute - Power, then find factory reset and execute option.
Seiki
Menu 0000
Sharp
(Note – On Sharp models, you will need to look through the menus to find the reset option)
Menu, 1999
Menu, 3481
Menu, 1147
While holding [VOL– & INPUT] buttons on TV plug in set when “K” appears push (VOL– & CHANNEL-)
Sony
Hold “arrow up” on Remote and push power button on TV (TV is ON)
Symphony
Source/input 2580
Toshiba
On Menu, select “Installation”, then “System Information” press the right arrow button.
(“System Information” will change to “Factory Reset” or something similar) follow on-screen instructions
Vestel
Menu 4725 then select "RESET"
Vision Quest
Source / Input 2580
Vizio
In customer menu under “Help” tab is Factory Default enter 0000
[If more than one procedure is listed for a given manufacturer, try the different ones until you see which one works for your set.]
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 07:05 PM   #110
egypt
New Member
 
Join Date: Mar 2019
City & State: egypt
My Country: alxsandria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: Factory Resets Listing

Bravo led32 bed11 main-hk.t.rda8501p538

Attached Images
File Type: jpg 2019-03-18_3.jpg (83.6 KB, 11 views)
egypt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:19 PM.
Did you find this forum helpful?