Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Game Consoles & Other Weird Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2019, 11:31 AM   #1
Blag
New Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: NRW
My Country: DE
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 9
Question Game & Watch Fire with no sign of life

I've got a broken Game & Watch and was hoping that it would be just a trivial problem like dirty contacts or a dry cap. But even after replacing every part but the zener, the crystal and a unknown part (the green one at the bottom right) and supplying 3v from my bench supply it still won't display anything.
I tried exchanging the polarization filter with one from a working one but that didn't help either. I also dipped it in 99% isopropyl to clean of any gunk and resoldered any joint I could reach to exclude cold joints.
The traces seems fine for me and I measured everything I could reach with my multimeter without finding anything suspicious. If the screen was faulty it should at least play some sound, but nothing. I also doubt the chip has a problem since it seems physically undamaged and you can't really supply too much voltage since only LR43 batteries would fit in.
There is some blue stuff on the chip pins but it seems to be intentional and wouldn't come of in the iso bath.

Can you spot anything I've missed or know what kind of part the green one is?
Attached Images
File Type: jpg Game and Watch Fire Front.jpg (596.5 KB, 12 views)
File Type: jpg Game and Watch Fire Back.jpg (482.5 KB, 8 views)
Blag is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 11:51 AM   #2
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 21,568
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

with anything cpu-based the crystal is one of the first things to check.
stj is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 01:20 PM   #3
Blag
New Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: NRW
My Country: DE
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 9
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

Ok thanks for the hint. I'll order a replacement and look if that'll fix it. It should be a 32 kHz one if I'm not mistaken? Only thing printed on is KDSIL but I couldn't find anything about it.
Blag is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 02:09 PM   #4
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 21,568
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

if it is 32.768KHz then you can salvage them from all over the place - every pc motherboard has one
stj is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 02:45 PM   #5
Blag
New Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: NRW
My Country: DE
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 9
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

Lend one from a partial broken (PCIe slot not working) MSI K9N Neo with nothing but E32K printed on it. Still the same result.
Do you know what the green part is? It has .33/35 +++ printed on.

Last edited by Blag; 10-28-2019 at 02:51 PM..
Blag is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 07:09 PM   #6
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 21,568
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

a tantalum capacitor
stj is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2019, 06:08 AM   #7
Blag
New Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: NRW
My Country: DE
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 9
Default Re: Game & Watch Fire with no sign of life

Thanks I ordered a replacement one and also a new crystal. I'll report back once they're installed.
Blag is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:55 PM.
Did you find this forum helpful?