Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2018, 02:55 PM   #61
jondoe
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2016
City & State: A
My Country: UK
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 537
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

I did try a temp sensor in the air flow, it was almost correct, but only very close to the exit of the nozzle, it dropped off quite quickly a cm or two away from the very tip.
jondoe is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 03:00 PM   #62
Dannyx
CertifiedAxhole
 
Dannyx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
City & State: Constanta
My Country: Romania
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,639
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Of course that also depends of the station, the nozzle and other factors. The flux you're using also determines the ease with which an IC comes loose....some require significant heating before they finally break free, at least that's what I noticed through trial and error.
__________________
Wattevah...
Dannyx is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 07:54 AM   #63
GEORGIO1980
New Member
 
Join Date: Jan 2014
City & State: ATHENS
My Country: greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 7
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Hello,waking up this thread.
i have the same board replaced Ic200 it works now but i have horizontal lines anyone can help???
GEORGIO1980 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2019, 01:25 PM   #64
imran333
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: west midlands
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

I got similar problem no picture but sound and backlight on and I replaced ISL986021RAAZ but still no luck, and I got 12v but all the rest of voltages are missing and next step I’ll try is disconnect from screen and check voltages, but hope someone can give me some advice ?
imran333 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 03:26 AM   #65
WhiteWolfHellas
New Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: Athens
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 18
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Hello, I replaced the ISL9860 and the TV works now. Should I change anything else on the board or is it ok to assemble the set and return to the customer?
WhiteWolfHellas is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 06:53 AM   #66
Dannyx
CertifiedAxhole
 
Dannyx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
City & State: Constanta
My Country: Romania
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,639
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Well you got hella lucky. Good job. I'd keep it under testing for at least 1 full day....at least that's how I would personally do it - don't know about your terms and relationships with the customer...
Dannyx is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 02:04 AM   #67
WhiteWolfHellas
New Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: Athens
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 18
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Quote:
Originally Posted by Dannyx View Post
Well you got hella lucky. Good job. I'd keep it under testing for at least 1 full day....at least that's how I would personally do it - don't know about your terms and relationships with the customer...
Why do you mean I got hella lucky? A full day running? I got the TV running for almost 2 hours and it's OK.

I also have another 40" Samsung that I replaced the ISL9860 and I kept for myself and it's been working for 2 years now.
WhiteWolfHellas is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 02:24 AM   #68
Dannyx
CertifiedAxhole
 
Dannyx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
City & State: Constanta
My Country: Romania
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,639
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

I wasn't as lucky to get it going by replacing the ISL unfortunately, so that's why Depending on how impatient the client was to get it back, I too would sometimes let stuff run for only a few hours and very rarely had issues. Sometimes something like a backlight LED would die again, but that's about all I can remember....
Dannyx is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 02:14 AM   #69
WhiteWolfHellas
New Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: Athens
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 18
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Quote:
Originally Posted by Dannyx View Post
I wasn't as lucky to get it going by replacing the ISL unfortunately, so that's why Depending on how impatient the client was to get it back, I too would sometimes let stuff run for only a few hours and very rarely had issues. Sometimes something like a backlight LED would die again, but that's about all I can remember....
In my opinion, it is the easiest ic I have ever replaced. Way easier than ΤΗΕ AS15.
Anyway, the TV has been on for several hours since yesterday and no problem so far.
WhiteWolfHellas is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 08:03 AM   #70
Dannyx
CertifiedAxhole
 
Dannyx's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
City & State: Constanta
My Country: Romania
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,639
Default Re: RUNTK 5351TP No Picture Failure

Good job
Dannyx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:36 AM.
Did you find this forum helpful?