Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Game Consoles & Other Weird Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2013, 05:31 PM   #1
Robb
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
City & State: Columbia, MO
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 149
Default HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

Hey I got a Viore PDP42V18HA plasma tv that won't recognize an HDMI PS3 signal. It receives a composite cable signal from the PS3 and it receives an HDMI signal from my computer.

I reset the PS3 several times - which autosets the resolution to 480p - and reset the TV to default settings but it just won't pick up the PS3's HDMI signal. I replaced the main board and the problem persists.

Anyone know if this is a known problem with Viore plasmas/TVs or how to fix it? Thank you for your consideration.
Robb is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 02:26 AM   #2
Robb
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
City & State: Columbia, MO
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 149
Default Re: HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

I've read that PS3s use HDMI 1.3. I think this model is from 2006 or 2007 so maybe it isn't compatible. Definite head scratcher for me. I could get composite cables, of coarse, but then the mystery would remain unsolved.
Robb is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 03:59 AM   #3
tom66
EVs Rule
 
tom66's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 32,373
Default Re: HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

Do you have any way of setting the PS3's refresh rate? Try 50Hz. HDMI 1.3a should be fordward compatible (HDMI 1.2 TVs will work but not support extra features like 3D.)
__________________
Please do not PM me with questions! Questions via PM will not be answered. Post on the forums instead!
Free service manuals: http://www.toms-service-manuals.com/ -- 72 LED/LCD TVs, 5 monitors, 28 plasma TVs, and 2 AVR 6.1 amplifiers fixed! -- I repair Pioneer 9G Plasma Main Boards & KRP-M01 Media Receivers (PM me for info)

2 Pioneer KURO 9G, 12 Panasonic LCD/Plasma, 1 Sony LCD, 1 NEC Plasma, 2 Yamaha HTS, 5 Sharp LCDs, 5 Toshiba LCDs, 7 Philips Plasma/LCD, 1 Hitachi Plasma, 11 LG LCD/Plasma, 18 Samsung LED/LCD/Plasma, 1 Thomson Plasma, 1 Atec LCD, 1 Hanspree LCD, 1 Xerox LCD, 1 Harwa LCD, 2 Proview LCD, 2 Hyundai LCD, 1 "Onn" LCD, 1 Grundig LCD, 1 Dell LCD, 1 iiyama LCD, 1 Acer LED, 1 Logik LCD, 1 Baird (China) LCD, 6 Bush LCDs, 22 Vestel LCDs (Best->Worst)
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 12:44 AM   #4
Robb
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
City & State: Columbia, MO
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 149
Default Re: HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

Thanks, Tom. The info I've come across indicates that United States PS3s have no refresh options (you can set European PS3s to 50hz or 60hz) other than the automatic 24hz for Blue Ray. Incidentally, I fixed an old Philips 50" 50PF7220A/37 that has the same issue.
Robb is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 02:48 AM   #5
tom66
EVs Rule
 
tom66's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 32,373
Default Re: HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

Ah yes, it may not support 24Hz. Does it not support 50/60Hz though?
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 11:39 PM   #6
Robb
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
City & State: Columbia, MO
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 149
Default Re: HDMI "No Signal" Viore PDP42V18HA to PS3

I meant, PS3 runs at 60hz unless using 24hz for BlueRay which changes automatically. There is no option to change the refresh rate.
Robb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:41 AM.
Did you find this forum helpful?