Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > Major Manufacturers Boards
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2005, 08:36 AM   #1
kitchin
New Member
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Virginia
Posts: 6
Default Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Worst pics I've seen here yet.
Attached Images
File Type: jpg hp533w5a.jpg (41.6 KB, 748 views)
File Type: jpg hp533w9a.jpg (70.9 KB, 651 views)
File Type: jpg hp533w7.jpg (24.0 KB, 533 views)
kitchin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 08:38 AM   #2
kitchin
New Member
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Virginia
Posts: 6
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

This computer belongs to friends who are paying me to fix it. It shuts off after 10 - 30 seconds. Obviously bad caps. In fact, they are worse than any other pictures I've seen on badcaps.com.

Question: can I replace just the board and re-activate WinXP? What boards will be compatible? I know it's probably too hard a question and so they will end up having to buy a new PC .

This PC had a lot of dust: but a bit less than "dont let your pc get like this!"

The machine is out of warranty, so HP has offered nothing for my trouble. (I already bought a power supply before I noticed the caps.) What's this about a class action?

The rest of this post is about HP part number confusion.

As for HP part numbers, as mentioned in this thread, the same HP model can have different motherboards. In fact if you go to buy the part on the HP website, you get a screen like this:
Quote:
DA203-69002 $154.00
Motherboard (system board) - Echo, GLA - For systems with K, L, T, or R as the 3rd digit in the serial number (Tatung)
REQUIRES RETURN OF DEFECTIVE PART

5187-2121 $172.00 New part for DA203-69002
But then if you click "CLICK HERE to select your model" (even though you already have given it the model number), then you get these additional parts, which are the right ones, according to the HP tech I chatted with:
Quote:
DF215-69002 $139.00
Motherboard (system board) - Echo-GL
REQUIRES RETURN OF DEFECTIVE PART

5187-4631 $155.00 New part for DF215-69002
As you can see in the picture above, the board says this:
Mat NO. 132872 IMPERIAL_GL_VE 20020629
Those last digits seem to be a date that is not important to match when you are doing a replacement, perhaps.

Futhermore... the HP web site offers this "Product Information" for the Pavilion 533w (also known as 500, also known as P9859A):
Quote:
Motherboard Specifications, P4G533 (Echo)
Motherboard Specifications, TriGem 2002052 (Glendale)
The second one is the one I'm working on.

Hope this post comes in handy for anyone else with a HP.

Last edited by kitchin; 10-22-2005 at 08:46 AM..
kitchin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 02:01 PM   #3
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 558
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

whoa.... worst caps I've ever seen also. Those HPs are crap, the same board was used in crap eMachines. What brand are the caps?
__________________
The great capacitor showdown!
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 02:59 PM   #4
kitchin
New Member
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Virginia
Posts: 6
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Brand: the board's still in the machine, but I'll drop a mirror in and look at them later.
kitchin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:56 PM   #5
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

look like TMS
__________________
capacitor lab yachtmati techmati
willawake is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 01:00 PM   #6
PeteS in CA
Badcaps Veteran
 
PeteS in CA's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
City & State: San Jose, CA
My Country: USA, Unsure of Planet
Line Voltage: 120VAC, 60Hz & 115VAC, 400Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 2,801
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

We used to buy HP Pavilion machines, but when I heard that HP was going to have at least some of their PCs developed by the Compaq folks - infamous quality and support - we bought Sony Vaio instead. That was '01 or '02, and that pic which seems to show a June, 2002 date code seems to confirm the wisdom of not buying HP.
__________________
PeteS in CA

Power Supplies should be boring: No loud noises, no bright flashes, and no bad smells.

Where might is right
There is no right.
- Sophocles in "Antigone"
****************************
All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
- J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring
****************************
To kill personal responsibility, initiative or success, punish it by taxing it. To encourage irresponsibility, improvidence, dependence and failure, reward it by subsidizing it.
PeteS in CA is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 10:40 PM   #7
MD Willington
Badcaps Veteran
 
MD Willington's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
City & State: WA, USA.
Posts: 702
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I work with an ex HP employee, HP doesn't even use HP computers...kind of tells you something...

A lot of the newer eMachines use SOTST from various manufacturers...
__________________
Ya'll think us folk from the country's real funny-like, dontcha?

The opinions expressed above do not represent those of BADCAPS.NET or any of their affiliates.
MD Willington is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 06:16 AM   #8
kitchin
New Member
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Virginia
Posts: 6
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I will get the brand off those caps in the HP Pavilion later today or tomorrow. Wonder if I should look inside the power supply too?
kitchin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 06:21 AM   #9
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 558
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I would look in the PSU also.
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 07:52 AM   #10
PeteS in CA
Badcaps Veteran
 
PeteS in CA's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
City & State: San Jose, CA
My Country: USA, Unsure of Planet
Line Voltage: 120VAC, 60Hz & 115VAC, 400Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 2,801
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I'd be curious to know the brand of P/S, too. HP used to use Delta Products and Yokogawa.
PeteS in CA is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2005, 10:18 PM   #11
kitchin
New Member
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Virginia
Posts: 6
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Ack, no time to photograph close-ups.
kitchin is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 01:34 AM   #12
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Quote:
I work with an ex HP employee, HP doesn't even use HP computers...kind of tells you something
what do they use?
willawake is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 04:08 AM   #13
Newbie2
Badcaps Veteran
 
Newbie2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
City & State: Halifax, NS
My Country: Canada
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Complete Noob!
Posts: 862
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I got one tip for you kitchin. You can send the board to Topcat for recapping since you're in the United States. You can do that if you don't know how to recap. But, you have to pay the price that Topcat wants you to pay. And, that looks like the baddest buldging and "electrolyte coming out to the busted vent" that came out of a few caps on that HP's motherboard. Also, HP also uses Bestec power supplies.
__________________
My gaming PC:
AMD Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Six-Core CPU (Socket AM3)
ASUS M4A77TD AMD 770 AM3 Motherboard
PowerColor AMD Radeon RX 480 8GB GDDR5 PCI-Express x16 3.0 Graphics Card
G.SKILL Value Series 16GB DDR3-1333 RAM (4x4GB dual channel)
TOSHIBA DT01ACA200 2TB 3.5" SATA HDD (x2)
WD Caviar Green WD20EARX 2TB 3.5" SATA HDD
ASUS Xonar DG 5.1 Channel PCI sound card
Antec HCG-750M 750W ATX12V v2.32 80 PLUS BRONZE Power Supply
Antec Three Hundred Mid-Tower Case
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 64-bit

Last edited by Newbie2; 10-26-2005 at 04:11 AM..
Newbie2 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 04:12 AM   #14
Newbie2
Badcaps Veteran
 
Newbie2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
City & State: Halifax, NS
My Country: Canada
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Complete Noob!
Posts: 862
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Quote:
Originally Posted by MD Willington
I work with an ex HP employee, HP doesn't even use HP computers...kind of tells you something...

A lot of the newer eMachines use SOTST from various manufacturers...
Hey MD Willington, what systems do they use?
Newbie2 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 06:13 AM   #15
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 558
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

@Pete: Several HP Brio PCs that I am responsible for haveLiteOn PSUs.
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 10:44 AM   #16
PeteS in CA
Badcaps Veteran
 
PeteS in CA's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
City & State: San Jose, CA
My Country: USA, Unsure of Planet
Line Voltage: 120VAC, 60Hz & 115VAC, 400Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 2,801
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

I forgot about Bestec - one of our Pavilions had one - they're OK AFAIK. Lite On makes good stuff, including their own rectifiers. You might find their products in Surfboard (C) cable modems and GI/Mot digital cable set-top boxes.
PeteS in CA is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2006, 03:39 PM   #17
RJARRRPCGP
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2004
City & State: North Springfield, Vermont
My Country: USA
Line Voltage: 123-127V 61.5-63.5 Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,567
Angry Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

$154! That's a rip off! I can get a socket 939 motherboard for that!
__________________
Asus P6T Deluxe

Core i7 Extreme "Bloomfield" 965

PNY GeForce GTX 960

Windows 7 SP1

SoundBlaster ZXR

Corsair TX850M PSU


"There's nothing more unattractive than a chick smoking a cigarette" -Topcat

"Don't eat yellow snow!" -Salem

"did I see a chair fly? I think I did! Time for popcorn!" -ratdude747
RJARRRPCGP is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2006, 11:42 PM   #18
Shroomie
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2006
City & State: New Hampshire, USA
Posts: 356
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

Oh, hey...

I've obtained a dead eMachines board similar to this one, a Trigem Imperial_GV dated 2003-08-12. Socket 478, 533 MHz bus...

Well, it has no less than 10 Rubycon MBZs and 3 Chemi-Con (forget which...go me) KZGs around the VRM. There are 4 Taicon HIs, and the rest of the board is, surprise, Daewoo. Well, the company that bought them out with the _A_ logo. Looks like a jellybean with legs. All the caps appear good but the board won't post. Not like I'm too concerned, the board has no AGP and I have another Intel 478.

I'll get some pictures if you want. My camera isn't very good.
__________________
You know there's something wrong when you open up a PSU and are glad to find Teapos.
Why I don't buy cheap cases!
Shroomie is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2006, 05:09 PM   #19
kc8adu
Super Moderator
 
kc8adu's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: dayton ohio
My Country: U.S.A!
Line Voltage: 12vdc,120/240vac,480vac 3ph on my bench
I'm a: Professional Tech
Posts: 8,268
Default Re: Cruddy caps on HP Pavilion 533w (Echo-GL, IMPERIAL_GL_VE)

the bestec psu has a nasty habit of a 10@50 lytic in +5 stby going open.
+5stby often exceeds 12v and kills the mobo.and the replacement you install.and any other board you hook this psu to.(where is that poof smiley when you need it)

Quote:
Originally Posted by Shroomie
Oh, hey...

I've obtained a dead eMachines board similar to this one, a Trigem Imperial_GV dated 2003-08-12. Socket 478, 533 MHz bus...

Well, it has no less than 10 Rubycon MBZs and 3 Chemi-Con (forget which...go me) KZGs around the VRM. There are 4 Taicon HIs, and the rest of the board is, surprise, Daewoo. Well, the company that bought them out with the _A_ logo. Looks like a jellybean with legs. All the caps appear good but the board won't post. Not like I'm too concerned, the board has no AGP and I have another Intel 478.

I'll get some pictures if you want. My camera isn't very good.
kc8adu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 06:40 AM.
Did you find this forum helpful?