Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Welcome to the Badcaps.net Tech Forum! > Frequently Asked Questions (No Posting)
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2005, 01:43 PM   #1
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Only old boards have badcaps....Right?

ASUS P5GDC-V DELUXE - Ost Caps



image contributed by thatdog



image contributed by hokieengineer
Attached Images
File Type: jpg asus.jpg (107.2 KB, 1129 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:40 AM..
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 01:58 PM   #2
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Gigabyte GA-8IHXP
1 GSC 6.3 volts 3300 uF



image contributed by GeorgeGPN



image contributed by cods69
Attached Images
File Type: jpg gigabyte2.jpg (158.1 KB, 1096 views)
File Type: jpg 8ihxp_caps01.jpg (155.0 KB, 1082 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:40 AM..
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 02:08 PM   #3
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Medion MD5000 P4 (MSI 6701)
Nichicon Caps



image contributed by Topcat
Attached Images
File Type: jpg med_0885.jpg (123.7 KB, 1069 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:40 AM..
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 02:16 PM   #4
Chris1992
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2005
City & State: Michigan, USA
Posts: 557
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Shuttle MS50N
OST Capacitors



image contributed by Topcat
Attached Images
File Type: jpg ms50_0901.jpg (111.5 KB, 1053 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:39 AM..
Chris1992 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 02:21 PM   #5
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Jetway P4XFA (LEX BN266A)
GSC 1500uf 6.3



image contributed by damtech
Attached Images
File Type: jpg badcaps.JPG (170.5 KB, 1065 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:40 AM..
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 10:32 AM   #6
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Gigabyte GA-8IEXP (1.2)



image contributed by Ray_S
Attached Images
File Type: jpg 8iexpcaps1.jpg (96.3 KB, 1046 views)

Last edited by willawake; 12-04-2005 at 10:40 AM..
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 05:06 PM   #7
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Intel D865GBF
Nichicon caps



image contributed by dokbob
Attached Images
File Type: jpg d865.jpg (118.6 KB, 1031 views)
__________________
capacitor lab yachtmati techmati
willawake is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 05:10 PM   #8
willawake
Super Modulator
 
willawake's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
City & State: Αθήνα
Posts: 8,006
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Dell OptiPlex GX270
Nichicon caps



image contributed by
Bmann
Attached Images
File Type: jpg dellCaps.JPG (111.8 KB, 1027 views)
willawake is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 06:04 PM   #9
yanz
Badcaps Veteran
 
yanz's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
City & State: Dago, Bandung, Indonesia
Posts: 833
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

That's baaaddd...

I'm surprised that there's still some mobo manufacturer use GSC caps. And about Asus, shame on them! Abit or albatron is free from bad caps now.. with lower price tag and higher quality of mobos..

[/RANT]
yanz is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 04:25 PM   #10
furballi
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 8
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

How's the quality of OST? Have some on my ECS board along with United Chemi-Con and Matsushita.
furballi is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:26 PM   #11
MD Willington
Badcaps Veteran
 
MD Willington's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
City & State: WA, USA.
Posts: 702
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

If they are in the power section you may want to consider replacing them, I have them on my PCChips M848 too... Generally regarded as junk.
__________________
Ya'll think us folk from the country's real funny-like, dontcha?

The opinions expressed above do not represent those of BADCAPS.NET or any of their affiliates.
MD Willington is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:39 PM   #12
tiresias
Badcaps Veteran
 
tiresias's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
City & State: Netherlands
Posts: 485
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Quote:
Originally Posted by furballi
How's the quality of OST? Have some on my ECS board along with United Chemi-Con and Matsushita.
I also have an ECS (K7S5A) whose CPU VRM caps are 100% OST. None have popped in this case, despite prolonged use of brutally high Vcore and CPU power consumption. Then again, OSTs in such locations have very often failed, too often to be simply due to "the odd bad batch" or such.

Basically, they're not the absolute worst, like Chhsi, but they're not that much better either. Mediocre, one could say, perhaps comparable to fuhjyyu.

...

PS. Perhaps we could even have something of a "star" rating system for electrolytic cap brands... something like:

5 stars: Rubycon, UCC, Sanyo (Almost never bad)
4 stars: Nichicon, Taicon (only very rarely bad)
3 stars: Teapo and such
2 stars: Fuhjyyu, OST
1 stars: for those already-popped-before-use brands, like Chhsi, TMS, Glory Smooth Company...

Last edited by tiresias; 04-04-2006 at 05:46 PM..
tiresias is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:59 PM   #13
MD Willington
Badcaps Veteran
 
MD Willington's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
City & State: WA, USA.
Posts: 702
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

I take it you have a K7S5A Pro then... I had one, wish I kept it..

PS, I'm a moderator at two K7S5A forums.. lol
MD Willington is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 07:07 PM   #14
tiresias
Badcaps Veteran
 
tiresias's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
City & State: Netherlands
Posts: 485
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

Quote:
Originally Posted by MD Willington
I take it you have a K7S5A Pro then... I had one, wish I kept it..

PS, I'm a moderator at two K7S5A forums.. lol
Absolutely, revision 5.0 "Pro" edition - you've got some impressive knowledge of the motherboard-to-cap relationships there!

Alas, it's not really in meaningful use anymore - it's part of the "spare" machine that I put together a while back from all the old unused 'junk' I had amassed.

My "personal" machine is built around a Tyan S2865, which I, of course, couldn't resist buying when I saw all those Rubycon caps it bore .
tiresias is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2006, 08:09 AM   #15
BP-OMowe
New Member
 
Join Date: Jul 2006
City & State: Timrå, Sweden
Posts: 8
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

How did Nichicon earn the four stars?
All troubles I've had with ASUS boards are related to them...

I've been lucky though, this is the first time they have failed after the warranty has expired
BP-OMowe is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2006, 04:06 PM   #16
Shroomie
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2006
City & State: New Hampshire, USA
Posts: 356
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

BP-OMowe, it was only their HM/HN models and only for part of 2002 and 2003, if I remember correctly. (They were overfilled with electolyte I think.) However, large quantities of caps from that batch went out and caused many problems in various machines. I have two Intel boards with them, one of which is OK (but I'm watching it), in fact. The largest, most known failure was probably in Dell OptiPlex GX270s like the one above.
__________________
You know there's something wrong when you open up a PSU and are glad to find Teapos.
Why I don't buy cheap cases!
Shroomie is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2006, 04:40 PM   #17
MD Willington
Badcaps Veteran
 
MD Willington's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
City & State: WA, USA.
Posts: 702
Default Re: Only old boards have badcaps....Right?

I find Dell OptiPlex GX270s at work with them every once in a while...
MD Willington is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 11:42 AM.
Did you find this forum helpful?