Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > General Computer & Tech Discussion
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

View Poll Results: What command would you prefer to implement for remote acknowledge?
AHOY 0 0%
BAT (basic acknowledge/answer test) 0 0%
HELLO 0 0%
AT (attention) 0 0%
AREYOUTHERE 1 50.00%
Something else (please specify) 1 50.00%
Voters: 2. You may not vote on this poll

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2020, 08:46 PM   #1
japlytic
Badcaps Veteran
 
japlytic's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
City & State: Rockhampton, Queensland, Australia
My Country: Australia
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist
Posts: 1,961
Default Command for checking response of remote unit

When I was writing code for a remote HF preselector, I implemented a serial command (AHOY) for checking if the preselector responds which this command is used for checking communication between the remote head and the main unit of a Philips FM91/92 transceiver.
Do you know of any other commands for checking response of a remote unit?
__________________
My first choice in quality Japanese electrolytics is Nippon Chemi-Con, which has been in business since 1931... the quality of electronics is dependent on the quality of the electrolytics.
japlytic is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 09:33 PM   #2
Topcat
The Boss Stooge
 
Topcat's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
City & State: Salem, MO
My Country: United States
Line Voltage: 240V @ 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 12,833
Default Re: Command for checking response of remote unit

Howdy Pard!
__________________
<--- Badcaps.net Founder & Owner

Badcaps.net Services:

Premade Capacitor Kits
Badcaps.net Capacitor Master List


Motherboard Repair Services


If you've come here in search of replacement capacitors or repair services, please use the links above.
----------------------------------------------
Badcaps.net Forum Members Folding Team
http://folding.stanford.edu/
Team : 49813
Join in!!
Team Stats
Topcat is online now   Reply With Quote
Old 01-10-2020, 06:37 AM   #3
ratdude747
Black Sheep
 
ratdude747's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
City & State: Madison, IN
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,082
Default Re: Command for checking response of remote unit

Marco!

(And the remote unit's ping: Polo!)
__________________


(Insert witty quote here)
ratdude747 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 01:53 PM   #4
ChaosLegionnaire
HC Overclocker
 
Join Date: Jul 2012
City & State: Singapore
My Country: Singapore
Line Voltage: 240VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,809
Default Re: Command for checking response of remote unit

on irc they also have the "ping" command to check the response of their irc bots and the reply from the bot would be "pong".
ChaosLegionnaire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 12:12 AM.
Did you find this forum helpful?