Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > General Computer & Tech Discussion
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2021, 03:42 PM   #41
eccerr0r
Solder Sloth
 
eccerr0r's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
City & State: CO
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 5,720
Default Re: "amd" ddr2...

128 bit dimms? Thought dimms were 64 bit and chips need factors of 64?
eccerr0r is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2021, 09:25 PM   #42
Retrorockit
Member
 
Join Date: Feb 2020
City & State: DAVIE,FL
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 63
Default Re: "amd" ddr2...

128 is a factor of 64x2.
Retrorockit is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2021, 11:12 PM   #43
eccerr0r
Solder Sloth
 
eccerr0r's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
City & State: CO
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 5,720
Default Re: "amd" ddr2...

Quote:
Originally Posted by Retrorockit View Post
128 is a factor of 64x2.
128 is a multiple of 64, not a factor.

To be clear, if there was a 128 bit chip, they'd either have to waste half of the bits, or have to select which half to write to / read from, adding much complexity.

Last edited by eccerr0r; 04-20-2021 at 11:14 PM..
eccerr0r is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 05:50 AM.
Did you find this forum helpful?