Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-30-2010, 02:55 PM   #17
PlainBill
Badcaps Veteran
 
PlainBill's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
City & State: Phoenix, AZ
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist
Posts: 7,013
Default Re: Sony Bravia no picture but backlight on

Quote:
Originally Posted by BCR View Post
The cable is good, it is a 1 meter cable that I use everyday on the PS3 straight to other TV, but I did try a second cable to be sure. As well, went around every board on TV and checked connections, all look good (some grease, but that is standard).
It doesn't have to be a connector. Lead free solder is notorious for prodicing joints that look good, but are intermittent. When you plugged in the cable you put pressure on the circuit board, causing it to flex slightly. That caused two points to rub across one another and make contact - at least for a while.

The explanation is easy. Finding the bad solder joint is the hard part. The good news is the harder it is to find, the greater your sense of accomplishment when you succeed.

PlainBill
PlainBill is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 10:29 AM.
Did you find this forum helpful?