Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Portable, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2019, 11:23 AM   #1
eniac22
Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Thessaloniki
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 66
Default HP 15-B142DX No image

HP 15-B142DX DA0U56MB6E0 Rev. E after water damage i have black screen, Laptop with external monitor is working ok.

On U1 chip i have +3V on pin 4,5 but 0V on pin 1 & 3

On U16 chip i have 3.3V on pin 3, 9,10, 13, 18

pin 16 ---> 3,02

but pin 14,15 ---> 0V

Any help or idea where is the problem, where to check next

Thanks
Attached Images
File Type: png u1-hp.png (40.7 KB, 8 views)
File Type: png u16-hp.png (83.9 KB, 8 views)
eniac22 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2019, 12:07 PM   #2
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

for the U21 pin 3 should get PCH DISP ON signel to +3V to transfer +LCDVCC +3VLCD CON L3 coil
test Pin 16&15 for resistance to GND
test pin 27.11.12.7.12 ?
pin 1&2 +VIN LVDS CONN ?

Last edited by techtiger; 01-11-2019 at 12:50 PM..
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 03:02 AM   #3
eniac22
Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Thessaloniki
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 66
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by techtiger View Post
for the U21 pin 3 should get PCH DISP ON signel to +3V to transfer +LCDVCC +3VLCD CON L3 coil
test Pin 16&15 for resistance to GND
test pin 27.11.12.7.12 ?
pin 1&2 +VIN LVDS CONN ?
U16 resistance to ground pin 16 .0680
U16 resistance to ground pin 15 .0564
U16 resistance to ground pin 14 .0587

Pin 7 ---> 1.17V
Pin 8 ----> 1.19V
Pin 11 ---> 1.17V
Pin 12 ----> 1.18V
Pin 27 ----> 1.17V

pin 1&2 +VIN LVDS CONN ---->19V
eniac22 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 06:57 AM   #4
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

If you put a jumper U1 pin5 to pin1 you can transfer +3.3V to +LCDVCC +3VLCD CON L3 coil it might work it’s up to you
( remove the nap and test weather voltage get’s for the pins)
Or change U16

Last edited by techtiger; 01-12-2019 at 06:59 AM..
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 08:05 AM   #5
mo000
Member
 
Join Date: Nov 2017
City & State: batna
My Country: algeria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 45
Default Re: HP 15-B142DX No image

please help me
i'm sorry i can't make new post ; i don't know why.
hp dv6-3357sf quanta LX6
no power , no light .


mo000 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 08:27 AM   #6
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

Test voltage CN15 pin1.2.3 voltage
PQ42 Gate should be High it's a N-Channel Mosfet to by pass voltage to Source 0V no power
PU5 pin 1 & 9 Voltage ?
uplode your Schematic

Last edited by techtiger; 01-12-2019 at 08:29 AM..
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 08:35 AM   #7
on/off
Badcaps Veteran
 
on/off's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Forbidden
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 327
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by mo000 View Post
please help me
i'm sorry i can't make new post ; i don't know why.
hp dv6-3357sf quanta LX6
no power , no light .
Good Idea to make your own thread.

If I remember correctly, new account should be wait 24 hour till can make thread, also when it is the first time your post.....

Maybe just explore this forum to know rule make new thread.
on/off is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 08:52 AM   #8
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

On/OFF thanks for the Schematic
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 09:20 AM   #9
mo000
Member
 
Join Date: Nov 2017
City & State: batna
My Country: algeria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 45
Default Re: HP 15-B142DX No image

.

Last edited by mo000; 01-12-2019 at 10:15 AM..
mo000 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 09:22 AM   #10
mo000
Member
 
Join Date: Nov 2017
City & State: batna
My Country: algeria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 45
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by on/off View Post
Good Idea to make your own thread.

If I remember correctly, new account should be wait 24 hour till can make thread, also when it is the first time your post.....

Maybe just explore this forum to know rule make new thread.
but i'm not new member .
mo000 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 09:29 AM   #11
mo000
Member
 
Join Date: Nov 2017
City & State: batna
My Country: algeria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 45
Default Re: HP 15-B142DX No image

.

Last edited by mo000; 01-12-2019 at 10:16 AM..
mo000 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 09:40 AM   #12
eniac22
Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Thessaloniki
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 66
Default Re: HP 15-B142DX No image

I will try to make a jumper first also i found that L3 is missing can i make a jumper for L3 or must replace?

Thanks

Last edited by eniac22; 01-12-2019 at 09:42 AM..
eniac22 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 09:52 AM   #13
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by eniac22 View Post
I will try to make a jumper first also i found that L3 is missing can i make a jumper for L3 or must replace?

Thanks
What do you mean itís follen Down or itís Originally not there?
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 10:13 AM   #14
mo000
Member
 
Join Date: Nov 2017
City & State: batna
My Country: algeria
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 45
Default Re: HP 15-B142DX No image

.
mo000 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 10:14 AM   #15
eniac22
Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Thessaloniki
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 66
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by techtiger View Post
What do you mean itís follen Down or itís Originally not there?
Follen down
eniac22 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 10:41 AM   #16
techtiger
Badcaps Veteran
 
Join Date: Oct 2014
City & State: paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 729
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by eniac22 View Post
Follen down
Ok then replace it
techtiger is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2019, 02:14 PM   #17
eniac22
Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Thessaloniki
My Country: Greece
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 66
Default Re: HP 15-B142DX No image

Quote:
Originally Posted by techtiger View Post
Ok then replace it
I can't find exact smd part, can i replaced with this https://www.arrow.com/en/products/ci...ctro-mechanics
is the same but the Max Rated Current is 2.5A instead 3.Α

Thanks for your help
eniac22 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:56 AM.
Did you find this forum helpful?