Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Audio Equipment
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2016, 04:44 AM   #1
tonytiger
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Default sony str-de605 info on repair the protect mode display

hi guys,

just needed to let you know that after a year in reserch and testing i finaly repair this sony str-de605 that was always on protected mode.

so i just want to let you know the basic repairs and the very useful video that i find for this repair.

with the video it did show me the testing of these output transistors and the big white resistors i think are call emitor resistors or something like this.

but even after i find one transistor that was shorted,i replace it with a new one i was still staying on protector mode...even with no speakers plug in.

so like a lot of people i saw on google that are having this same problem and did not fix it yet,i would tell you do this:

1st: check your output transistors like video showing.
2: check the big white resistors like on video also.
3:check resistors,diode,ect...all aroude these output or on board itself.
4:if you still have protect mode and you hare sure all the rest is ok here is the punch that i find after a year of testing and maybe by luck

under the system there are to big jumper connector board,take one off and test if system stay on normal(will not have sound but will stay on normal)
if it does stay on normal.replace these jumper.(weired since nothing on this)
if it does not stay on normal and go back on protect mode,close system power off and put back this jumper at is place and take the other one out and power up the system if this time it stay on but no sound,replace this jumper board....and it should fix your system,

mine is now working fo 6 days non stop and it is perfect....

hope this help someone,since i been reading and searching web and forum for past year with nothing that say these jumper can go wrong.

so do the test and hope it fix your system.

ps:and by the way this is not my video,just find it on youtube and find it very helpful.if you don't find it,here the link:

https://www.youtube.com/watch?v=OEmxfNzTnsQ
tonytiger is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2016, 05:05 AM   #2
Chungalin
Badcaps Veteran
 
Chungalin's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
City & State: Menorca
My Country: Spain
Line Voltage: 230V 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 285
Default Re: sony str-de605 info on repair the protect mode display

Thanks for posting this trick. Iíve attached an image of this receiver that Iíve found in the net. Can these bridge boards be seen on this photo?

Sometimes Iíve found failures on Denon (or Yamaha?) receivers with long jumper PCBs. Usually, solder joints get stressed due to thermal dillatation / contraction and end up breaking.
Attached Images
File Type: jpg Sony STR-DE605.jpg (372.7 KB, 32 views)
Chungalin is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 12:24 PM   #3
tonytiger
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Default Re: sony str-de605 info on repair the protect mode display

hi,as i see tour photo,no the bridge board im talking about are under the amp.just turn it underside and take one of the jumper board out and plug the amp to see if it will stay on,if yes than that is the jumper board i replace.i attach the jumper board photo that i replace...
Attached Images
File Type: jpg 2016-07-14 15-22-38.709.jpg (1.31 MB, 28 views)
File Type: jpg 2016-07-14 15-22-55.489.jpg (1.39 MB, 28 views)
tonytiger is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 12:42 PM   #4
tonytiger
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Default Re: sony str-de605 info on repair the protect mode display

and something else i did find ok,was that is one board is removed and amp stay on but shout down when re-placing the board,try bending the second pin from the left and re-try it to see if it will stay on and start playing,my client is still working for the past 3 week....
tonytiger is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 04:24 PM   #5
ajal14
New Member
 
Join Date: Jul 2014
City & State: montreal
My Country: canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 7
Default Re: sony str-de605 info on repair the protect mode display

Hi there, thank you so so much for your trick!! it worked well for me!!!!
One of these board was causing me the protect mode.
Thanks much.
ajal14 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 07:23 AM   #6
ajal14
New Member
 
Join Date: Jul 2014
City & State: montreal
My Country: canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 7
Default Re: sony str-de605 info on repair the protect mode display

I ve found out what wa causing me Protec mode on my STR DE605. There was a disconnection between the C804 , large filter capacitor and the fist pin on the jumper board. So the line B- was not going from C804 to the stk 350-030. Vss was missing ! the board looks peferct , pins ok but the disconnection was inside the connector. Now everything works pefect without bending any pin.
ajal14 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2018
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 11:27 PM.

Did you find this forum helpful?