Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2021, 08:49 AM   #1
taxxin
Senior Member
 
taxxin's Avatar
 
Join Date: Mar 2021
City & State: bangkok
My Country: thailand
Line Voltage: 240v
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 132
Default ASUS STRIX RX570 4GB - CODE 43 Error

Dear All,

I have an interesting one today, I have got a batch of old mining cards which are in for repair.

Card 1: No power to all rails, opened up and saw that the GPU chip has been popcorned. Someone had hit it with their chinese hot air station and popped ettt (NEW GPU CHIP and POWER WORK)

Card 2: All power rails are present, the corner of the GPU die is chipped. This is probably no good too. (NEW GPU CHIP)

Card 3: Looked good booted up with bios and windows safe mode works great. but would crash out when windows loaded up, Ive tested over 10 types of bios all for this model with ELPIDA ram chips. None of them can get past a driver download, some will not display memory details in GPUZ. I dont know what to do with this, ive changed out the BIOS chip and flashed several kinds of bios with no luck.

Card 4: No power to all rails, I changed the 0.9v rail buck converter chip and all power rails are now present, lights up but fans dont spin, I found that the BIOS chip had been taken off, I have replaced the BIOS chip and flashed a BIOS for the ELPIDA chips, it doesnt display anything but chip does get warm feeling from the back side.

As a secondary card it is recognised by windows, see the screen shot. in devmgr it shows code 43. In HWINFO there are no memory errors counted:0 but i guess its not even working??

What shall I do next? Im stuck here at the same stage as the other RX560 card that I have. What would be my next course of action?
taxxin is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2021, 10:43 AM   #2
taxxin
Senior Member
 
taxxin's Avatar
 
Join Date: Mar 2021
City & State: bangkok
My Country: thailand
Line Voltage: 240v
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 132
Default Re: ASUS STRIX RX570 4GB - CODE 43 Error

So i just realized i attached screenshots that are useless in the main post.
taxxin is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2021, 08:44 AM   #3
taxxin
Senior Member
 
taxxin's Avatar
 
Join Date: Mar 2021
City & State: bangkok
My Country: thailand
Line Voltage: 240v
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 132
Default Re: ASUS STRIX RX570 4GB - CODE 43 Error

Photos of the cards, mostly identical except the ram chips vary some are SK HYNIX and others are ELPIDA, ALSO some dont have RGB for the fan body.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20210729_183027_1.jpg (411.3 KB, 13 views)
File Type: jpg IMG_20210729_183038.jpg (282.1 KB, 10 views)
File Type: jpg IMG_20210729_183809.jpg (73.8 KB, 18 views)
File Type: jpg IMG_20210729_210758.jpg (343.2 KB, 10 views)
File Type: jpg IMG_20210729_185611.jpg (491.5 KB, 9 views)
File Type: jpg IMG_20210729_185106.jpg (435.4 KB, 8 views)
File Type: jpg IMG_20210729_184132.jpg (369.2 KB, 7 views)
File Type: jpg IMG_20210729_184507.jpg (376.5 KB, 11 views)
File Type: jpg IMG_20210729_184130.jpg (384.5 KB, 7 views)
taxxin is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 07:32 AM   #4
Fulllock
New Member
 
Join Date: Apr 2021
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: ASUS STRIX RX570 4GB - CODE 43 Error

I am not familiar with HWINFO memory error test(?) but recently I swapped RX570 4G mem to 8G, flashed the BIOS and the card first had the same sympthoms - no GPU freq in GPU-Z and error43. I used this script to test the memory IC's and as predicted, one IC had a bad solder joint.
Fulllock is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 07:34 AM   #5
taxxin
Senior Member
 
taxxin's Avatar
 
Join Date: Mar 2021
City & State: bangkok
My Country: thailand
Line Voltage: 240v
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 132
Default Re: ASUS STRIX RX570 4GB - CODE 43 Error

Quote:
Originally Posted by Fulllock View Post
I am not familiar with HWINFO memory error test(?) but recently I swapped RX570 4G mem to 8G, flashed the BIOS and the card first had the same sympthoms - no GPU freq in GPU-Z and error43. I used this script to test the memory IC's and as predicted, one IC had a bad solder joint.
Thank you very much, this is very handy info, I am in the process of creating a GPU test computer, the AMDTEST file is massive and its hard on my HDDS.

I think that this might be the case with a few of my cards, because it has had a hard past life as a mining GPU I would not be surprised if one of the memory dram chips are faulty.
taxxin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 09:24 AM.
Did you find this forum helpful?