Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > Other Devices with Bad Capacitors
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2013, 10:00 PM   #1
ryan74
Badcaps Veteran
 
ryan74's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
City & State: mankato mn
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 372
Default GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Computer worked fine last night, today it seems to boot but no image.
Blown capacitor(see pics) is:
FZ4C 1500uf 6.3v.
There are 4 like this. I guess ill replace them all.
I know the FZ are crap, I just want to verify my choices below are ok and does it pay to spend more on the united chem con?
http://www.digikey.com/scripts/dksea...=0&pageSize=25
If my choices are no good please suggest a replacement.

This link is to a post for the same card but with slightly different caps(FZ54 vs. FZ4C)
http://www.badcaps.net/forum/showthr...t=geforce+6600
Attached Images
File Type: jpg DSCF0003.jpg (459.8 KB, 72 views)
File Type: jpg DSCF0004.jpg (432.2 KB, 61 views)

Last edited by ryan74; 06-25-2013 at 11:26 PM..
ryan74 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 11:38 PM   #2
ryan74
Badcaps Veteran
 
ryan74's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
City & State: mankato mn
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 372
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

After reading another thread http://www.badcaps.net/forum/showthr...6600+capacitor
Mariushm says in post 5. Nichicon HN series is fine.
http://www.digikey.com/product-detai...MPD-ND/2428111
ryan74 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 11:45 PM   #3
Pentium4
CapXon Be Gone
 
Pentium4's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Seattle
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,486
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Yes those should work well. Clean out the fan and heatsink too, re apply thermal paste
__________________
Buy quality, and you only cry once
Pentium4 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 08:57 PM   #4
ryan74
Badcaps Veteran
 
ryan74's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
City & State: mankato mn
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 372
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

I replaced the 4 caps this afternoon and so far so good. I also cleaned fan and heat sink that was 80% blocked.
Thanks
ryan74 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 09:02 PM   #5
Uranium-235
Radioactive
 
Uranium-235's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
City & State: tehas
My Country: US
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 2,367
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

god FZ is a plague on video cards
__________________
Capacitor Database: 8.3% finished - Need Help! PM me
Cap Datasheet Depot: http://www.paullinebarger.net/DS/
^If you have datasheets not listed PM me
Uranium-235 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 09:50 AM   #6
momaka
Badcaps Veteran
 
momaka's Avatar
 
Join Date: May 2008
City & State: VA
My Country: U.S.A.
Line Voltage: 120 VAC, 60 Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 4,475
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Wow, looks like those FZs have no vents either!

Quote:
Originally Posted by ryan74 View Post
I replaced the 4 caps this afternoon and so far so good.
You replaced just those large 4 FZs? Better replaced the small FZs too. And if those blue caps with gold stripes are OST or GSC - get rid of them too.
momaka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 11:31 AM   #7
Pentium4
CapXon Be Gone
 
Pentium4's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Seattle
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,486
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Those blue ones with the gold stripes look like Lelon or Skywell
Pentium4 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 04:14 PM   #8
ryan74
Badcaps Veteran
 
ryan74's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
City & State: mankato mn
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 372
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

I plan on replacing the other caps. Had to make sure it would still work first.
ryan74 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 05:36 PM   #9
c_hegge
Super Moderator
 
c_hegge's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
City & State: North Coast, NSW
My Country: Australia
Line Voltage: 240V 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,420
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Quote:
Originally Posted by momaka View Post
Wow, looks like those FZs have no vents either!
I've seen that before on an almost new GF 210. They hadn't failed, but I recapped the card anyway, and then I reverse-polarised the vent-less sacons on a 12V PSU.

__________________
I love putting bad caps and flat batteries in fire and watching them explode!!

No wonder it doesn't work! You installed the coils backwards

Main PC: Core i7 3770K 3.5GHz, Gigabyte GA-Z77M-D3H-MVP, 8GB Kingston HyperX DDR3 1600, 240GB Intel 335 Series SSD, 750GB WD HDD, Sony Optiarc DVD RW, Palit nVidia GTX660 Ti, CoolerMaster N200 Case, Delta DPS-600MB 600W PSU, Hauppauge TV Tuner, Windows 7 Home Premium

Office PC: HP ProLiant ML150 G3, 2x Xeon E5335 2GHz, 4GB DDR2 RAM, 120GB Intel 530 SSD, 4x 250GB HDD (2 in RAID 1), 1x 2TB HDD, nVidia 8400GS, Delta DPS-650BB 650W PSU, Windows 7 Pro
c_hegge is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 06:28 PM   #10
RJARRRPCGP
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2004
City & State: Springfield, Vermont
My Country: USA
Line Voltage: 124-127V 62-63.5 Hz 100A
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,235
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Quote:
Originally Posted by ryan74 View Post
Computer worked fine last night, today it seems to boot but no image.
Blown capacitor(see pics) is:
FZ4C 1500uf 6.3v.
Over here, I have a Ruby in 1500uF 6.3V!

And even a lousy KZG is better than that POS!
__________________
Asus Maximus II Gene

Core 2 Quad Q6600 @ 3.3 Ghz (367x9.0)

5 GB of DDR 2 SDRAM

FSB termination voltage @ 1.3 V

eVGA GeForce GT 640

Antec VP-450

Windows XP Pro x64 SP2

"There's nothing more unattractive than a chick smoking a cigarette" -Topcat

"Don't eat yellow snow!" -Salem

"did I see a chair fly? I think I did! Time for popcorn!" -ratdude747

Last edited by RJARRRPCGP; 07-08-2013 at 06:33 PM..
RJARRRPCGP is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 07:01 PM   #11
Pentium4
CapXon Be Gone
 
Pentium4's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Seattle
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 2,486
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

Quote:
Originally Posted by ryan74 View Post
I plan on replacing the other caps. Had to make sure it would still work first.
What brand are they? Now I'm curious
Quote:
Originally Posted by c_hegge View Post
I've seen that before on an almost new GF 210. They hadn't failed, but I recapped the card anyway, and then I reverse-polarised the vent-less sacons on a 12V PSU.

Niiiice
Pentium4 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 09:40 PM   #12
bbone
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default Re: GeForce 6600 pci express capacitor replacement help

yes those will work fine
bbone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:58 AM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?