Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Electronics Theory and Troubleshooting > Troubleshooting Laptops & Notebooks
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2013, 11:17 PM   #1
alihomee
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2012
City & State: kuala lampur
My Country: pakistan
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 287
Default acer aspire 4736z no power

i have a acer aspire 4736z with no power.when first time it comes with display fault.on battery display does not come but on dc power display comes and laptop runs fine.so to solve this i unpack it and find that the tocken capasitor was making sound when i press the ic tps51427.after this i change it and i also change tocken and now the laptop is in no power.when connect to dc power supply its shows 0.02 amps.so i think that some thing is short a little bit on mobo but i could not succeed in finding it .i also check voltages on power switch they are ok and same as a running mobo.i also ckeck voltages on pq5 they are ok but only on one side.this is a intel chipset mobo with no nvedia chip.any one can help me thanks.
alihomee is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 01:53 AM   #2
spidey
climbs
 
spidey's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
City & State: Alsancak
My Country: Cyprus
Line Voltage: 220V 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 619
Default Re: acer aspire 4736z no power

your problem was only nec/tocin, re-solder tps51427 carefully. it will work.
spidey is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 09:28 AM   #3
alihomee
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2012
City & State: kuala lampur
My Country: pakistan
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 287
Default Re: acer aspire 4736z no power

yes u are right my problem was only tocken capsitor.but now mobo is dead i mean no power and it shows like a little short at dc power supply and the blue led also not blowing when i plug in power because i know that it must be turne on when power pluged in.i compare mine one with ok mobo and find some diffarence at pq5.on ok mobo voltages are present at both sides but on my mobo only one side.
alihomee is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 10:16 AM   #4
spidey
climbs
 
spidey's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
City & State: Alsancak
My Country: Cyprus
Line Voltage: 220V 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 619
Default Re: acer aspire 4736z no power

re-solder tps51427 carefully
spidey is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 04:01 AM   #5
danieltoader69
New Member
 
Join Date: Apr 2013
City & State: braila
My Country: romania
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1
Default Re: acer aspire 4736z no power

remove nektokin with 4x330 uf capacitor
danieltoader69 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 04:52 AM   #6
alihomee
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2012
City & State: kuala lampur
My Country: pakistan
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 287
Default Re: acer aspire 4736z no power

i sold and then repalced already but same
alihomee is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 05:31 AM   #7
jeremykum
Member
 
Join Date: Feb 2012
City & State: Ipoh. Perak
My Country: Malaysia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: acer aspire 4736z no power

http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24098

Try refer to the link above. Maybe could give you some ideas.
jeremykum is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:02 PM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.