Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Electronics Theory and Troubleshooting > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 03-24-2013, 09:46 PM   #1
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

TV turns on and screen glows, has audio but no picture.

Saw there was some common failures with this model. But I don't see any obvious problems, Vs and Va both are good (207/63).

Glass fuses are good on PS, Ymain, and Xmain.

Had a similar model before Tom you helped it was a bulged cap and open through hole fuse by arrow in last pic (these are good), but everything else "looks" good here, not sure what to check now, this is only the 2nd plasma I've worked on.

May help to add that owner said it "Slowly" died, over the last couple months, if you kept turning on and off that eventually would get video and then a few days ago that ended...
Attached Images
File Type: jpg SAM_0504.jpg (657.7 KB, 52 views)
File Type: jpg SAM_0505.jpg (627.6 KB, 46 views)
File Type: jpg SAM_0506.jpg (778.8 KB, 32 views)
File Type: jpg SAM_0508.jpg (608.1 KB, 27 views)
File Type: jpg SAM_0509.jpg (579.9 KB, 27 views)
File Type: jpg SAM_0510.jpg (618.8 KB, 41 views)

Last edited by kevinm34232; 03-24-2013 at 10:00 PM..
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2013, 10:27 PM   #2
aftonr
Member
 
aftonr's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
City & State: Missouri
Posts: 34
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Maybe this will help you out, I had the manual in my bag of files. check out 4-4 pg.31, it would be a good place to start.
Attached Files
File Type: pdf 77596063-HPT5054-Service-Manual.pdf (6.41 MB, 203 views)
__________________
“Be Who You Are and Say What You Feel Because Those Who Mind Don't Matter and Those Who Matter Don't Mind.”
aftonr is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2013, 10:41 PM   #3
awyatt2
Badcaps Veteran
 
awyatt2's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
City & State: Gaffney, SC
My Country: america
Line Voltage: 120vac 60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 271
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

check the buffers for blown chips if you see a burnt one then the y main is probally gone as well. high failure in these sets
awyatt2 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2013, 11:04 PM   #4
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Buffer chips look good as far as I can tell there is no obvious signs of catastrophic failure on the Y-Main.

Thanks aftonr that is very helpful I will run thru the flow charts in the morning.

Last edited by kevinm34232; 03-24-2013 at 11:06 PM..
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 01:23 AM   #5
tw2005
Badcaps Veteran
 
tw2005's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
City & State: NT
My Country: Australia
Line Voltage: 240VAC
I'm a: Forum Junkie
Posts: 2,840
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Quote:
Originally Posted by kevinm34232 View Post
Buffer chips look good as far as I can tell there is no obvious signs of catastrophic failure on the Y-Main.

Thanks aftonr that is very helpful I will run thru the flow charts in the morning.
You won't always get a visual indication, I did'nt. Meter for shorts on buffer and Ymain.

I had 3 TVs with same failure, upper buffer and the 88N30W FET/s shorted. Not the only things that fail but that is my only experience with these.
Attached Images
File Type: jpg ysus.jpg (66.8 KB, 76 views)
tw2005 is online now   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 06:11 AM   #6
johnboy1313
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2012
City & State: Midwest
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,332
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Buffer testing video made by Tom66

https://www.youtube.com/watch?v=51SZsfH60EY

I'm currently having the same issue with a HP-t5064. Both of my buffers tested good. I'll be watching this. maybe we can bounce some ideas off each other.

http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=27345
johnboy1313 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 07:38 AM   #7
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

If the screen glows the Y-main is probably good, and the buffers probably are too.
__________________
Please do not PM me for help and support. Questions belong on the public forum.

65 LED/LCD TVs, 5 monitors, 25 plasma TVs, and 2 AVR 6.1 amplifiers saved from the dump!
Totally free service manuals database: http://www.toms-service-manuals.com/ (Contact me for requests or contributions.)

I have successfully fixed (from best --> worst build quality):
1 Pioneer KURO 9G, 9 Panasonic LCD/Plasma, 1 Sony LCD, 1 NEC Plasma, 2 Yamaha HTS, 4 Sharp LCDs, 5 Toshiba LCDs, 7 Philips Plasma/LCD, 1 Hitachi Plasma, 9 LG LCD/Plasma, 14 Samsung LED/LCD/Plasma, 1 Thomson Plasma, 1 Atec LCD, 1 Hanspree LCD, 1 Xerox LCD, 1 Harwa LCD, 2 Proview LCD, 2 Hyundai LCD, 1 "Onn" LCD, 1 Grundig LCD, 1 Dell LCD, 1 iiyama LCD, 1 Acer LED, 1 Logik LCD, 6 Bush LCDs, 19 Vestel LCDs
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 08:05 AM   #8
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

So what should we be looking at next?
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 08:13 AM   #9
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Control/main board.
http://www.badcaps.net/forum/showpos...61&postcount=2
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:26 AM   #10
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Hey Tom this is the control board, do you know which pins?

Also 2 fuses good, there are 3 LED's, 1 solid and 2 below side by side flashing.
Attached Images
File Type: jpg SAM_0511.jpg (809.6 KB, 51 views)

Last edited by kevinm34232; 03-25-2013 at 10:29 AM..
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:30 AM   #11
johnboy1313
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2012
City & State: Midwest
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,332
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

bottom left corner area CN2010, pins 5-6
johnboy1313 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:37 AM   #12
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Thanks so the results show test patterns:

Solid white, green, blue and red screens,
then horizontal, vertical and diaganol test bars.
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:45 AM   #13
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

So it's main board 95% (control 5% if not receiving signal properly) or loose LVDS.
Panel is good, as are Y-main, Y-buffers, X-main, power supply, C boards; the control board is probably OK.

Last edited by tom66; 03-25-2013 at 10:58 AM..
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:49 AM   #14
johnboy1313
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2012
City & State: Midwest
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,332
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

I wish I was so lucky.
johnboy1313 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:58 AM   #15
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Main board repair is harder than sustain repair!
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 11:07 AM   #16
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Well thanks for diagnosing that so quickly. Anything in particular on the main board that it could be or is it a board replacement? I reseated LVDS cable 2x, no luck.
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 11:48 AM   #17
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Regulators and crystals.
tom66 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 03:07 PM   #18
kevinm34232
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2012
City & State: Sarasota/FL
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,153
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

I checked a couple of the regulators, looks OK. I ordered a new main board for $40 so we'll see what happens.

Crappy thing is the SM page which describes the problem doesn't even list the main board as being a potential cause.. I woulda been way off..
Attached Images
File Type: jpg sam.JPG (116.3 KB, 29 views)
kevinm34232 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 03:25 PM   #19
johnboy1313
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2012
City & State: Midwest
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,332
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Quote:
Originally Posted by tom66 View Post
Main board repair is harder than sustain repair!
It's not the repair that I'm concerned about. It's the diagnosis. I got the scope from work today. Look for a post asking where to test from shorty.
johnboy1313 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 03:31 PM   #20
tom66
Badcaps Veteran
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Leeds (University)
My Country: UK
Line Voltage: 230Vac 50Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 25,989
Default Re: Samsung Plasma HP-T5054 Sound but no video

Quote:
Originally Posted by kevinm34232 View Post
I checked a couple of the regulators, looks OK. I ordered a new main board for $40 so we'll see what happens.

Crappy thing is the SM page which describes the problem doesn't even list the main board as being a potential cause.. I woulda been way off..
It doesn't mention no picture but glowing screen? Because the diagnosis is completely different.

Last edited by tom66; 03-25-2013 at 03:38 PM..
tom66 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:18 AM.


Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?