Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Electronics Theory and Troubleshooting > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2013, 02:55 PM   #1
rmoody
Learning Member
 
Join Date: Jul 2011
City & State: West Tennessee
Posts: 214
Default Rca 32la30rq problems

I have this 32" RCA tv that belongs to a friend. She said it will work for a day or two sometimes then won't work for a week or so. She also said that once the tv was on the only way to turn off was to unplug it. When she gave it to me I got the power led to change from red to blue but I never got a picture, tried turning off and like she said, nothing from the control panel or remote. I have had the control panel problem before and it ended up being a am-1117 voltage regulator on the main board. I probed all of the VR's on this main board and everything seemed to be within spec. All output's on the power supply are on all the time now! Even in the current state it's in with the red LED (off) position. Can't seem to get it to power up again like it did when I first got it. Anyone got any suggestions? All power supply voltages are within spec. I'm still thinking Main board but not sure.
Attached Images
File Type: jpg IMG_1562.JPG (945.2 KB, 23 views)
File Type: jpg IMG_1563.JPG (819.0 KB, 26 views)
File Type: jpg IMG_1564.JPG (1.18 MB, 22 views)
File Type: jpg IMG_1565.JPG (1.14 MB, 28 views)
File Type: jpg IMG_1566.JPG (1.05 MB, 23 views)
rmoody is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 08:47 PM   #2
rmoody
Learning Member
 
Join Date: Jul 2011
City & State: West Tennessee
Posts: 214
Default Re: Rca 32la30rq problems

nobody??
Couldn't find a service manual either but if anyone might know where one is please direct me towards it.
rmoody is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 05:44 AM   #3
pinewood26
New Member
 
Join Date: May 2013
City & State: WATERVILLE
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1
Default Re: Rca 32la30rq problems

rmoody....I am having the same problem as you are. Plug it in and shes on however the screen is lit but no control over the other function buttons. I am wondering and looking into replacing the whole powerboard of which I suspect. The reason I feel this way is that the other board (tuner etc) seems to be effected as well in which I believe the the power board is not giving power to the proper circuits to function normally. I had a Sharp lcd dong the same thing and I replaced about half of the capacitors on that board and I recovered a good set back to normal and to this day after a year is still working fine. My guess the power. Again expensive, but an easy solution to the problem..jon
pinewood26 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2014, 06:38 PM   #4
craig92
New Member
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Des Moines, IA
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1
Default Re: Rca 32la30rq problems

I'm having problems with an RCA 32LA45RQ with no service manual, however I noticed printed on the power supply board it shows all the voltages that should be present on pins for the connectors. You may want to see if they are on your board also.
craig92 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 08:09 AM   #5
Shane711
Member
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Dover, De
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 49
Default Re: Rca 32la30rq problems

I think the problem you are having is the EEPROM IC. I just got one of these TVs today and the only way to turn it on is with the remote. I can turn it on and off with the remote only but that is it. I tested all the voltage regulators and they seem to be good so now I am looking into getting an EEPROM. I will post what happens.
Attached Images
File Type: jpg DSCF6522.jpg (379.8 KB, 1 views)
File Type: jpg DSCF6528.JPG (981.4 KB, 2 views)
File Type: jpg DSCF6527.jpg (581.5 KB, 3 views)
Shane711 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2015, 07:01 PM   #6
Shane711
Member
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Dover, De
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 49
Default Re: Rca 32la30rq problems

I got the EEPROM and put it in today but sad to say it did not fix the problem. I guess I have to order a main board. But my opinion is why order the same board that is only going to go bad again. I have a main board for a LEGEND L3211 and all the wires connected but there was no way I could screw it down so I used jumper wires. The TV turned on but the RCA remote had no effect. I used the buttons on the side and it was all working but the buttons are not coded right. Push vol+ and the volume goes up but when I push Vol- the channel goes down.

I guess I will keep my eye out for a cheap main board and buy it, looks like I got no choice unless someone figures out how to fix the main board.
Shane711 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 04:22 AM   #7
Andrew F. Ali
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
City & State: Point Fortin
My Country: Trinidad & Tobago
Line Voltage: 125VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 193
Default Re: Rca 32la30rq problems

Check the ESR values of the caps on the Main Board. Perhaps two of them maybe high caising ripple voltage to leak and affect the DC supply line to the CPU Core or the DDR Ram ICs...
Andrew F. Ali is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 07:02 AM   #8
Shane711
Member
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Dover, De
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Student Tech
Posts: 49
Default Re: Rca 32la30rq problems

I did not have an ESR meter, and they are so darn expensive for a nice one. Tried to test the ESR with an ohm meter and that seems impossible. So I decided to buy a cheap one for $17.00, not happy about that because I wanted a nice one.

What is a good ESR value for a 100uf 25v Cap?
Attached Images
File Type: jpg ESR meter 1.jpg (95.0 KB, 1 views)
File Type: jpg ESR meter 2.jpg (104.2 KB, 0 views)
Shane711 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:38 AM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2015
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?