Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Electronics Theory and Troubleshooting > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2011, 09:19 PM   #1
stevekasian
Old N00b
 
Join Date: Dec 2010
City & State: Claremont, CA
My Country: USA - West Side!
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 148
Default Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

Hi,

I just picked up a Magnavox 32MF231D that has no video. Tuner, sound, controls and backlight all work properly, but the video is flat black (no picture). Nothing changes on power-up or if set is left on for any length of time.

Due to the fact that everything else works, and also the fact that I don't have the facility to do much in the way of live voltage checks on either the main or the T-CON boards, I just have a simple question:

In y'all's experience, which board is the most common culprit behind this issue (provided it's not being caused by a lose ribbon cable connection) - Main or T-CON?

Thanks!
SK
stevekasian is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 06:34 AM   #2
Dgtech
Junior Advisor
 
Dgtech's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
City & State: Pittsburgh, PA
My Country: USA
Line Voltage: 120 VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,260
Default Re: Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

Quote:
Originally Posted by stevekasian View Post
Hi,

In y'all's experience,

SK
You sound like you're from Pittsburgh.

Most of the time this symptom is linked to inverter board failure. Whether the inverter board is built into the power board or it's own separate entity, that depends on the set. Some have two separate inverter boards - a master and slave inverter configuration. To test this theory, we usually would use a flashlight to see if the set is producing the video just without the backlights to iluminate the picture.
__________________
The strong-minded rise to the challenge of their goals,the weak-minded BECOME HATERS

Dgtech is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 07:39 AM   #3
PlainBill
Badcaps Veteran
 
PlainBill's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
City & State: Phoenix, AZ
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist
Posts: 7,013
Default Re: Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

Quote:
Originally Posted by Dgtech View Post
You sound like you're from Pittsburgh.

Most of the time this symptom is linked to inverter board failure. Whether the inverter board is built into the power board or it's own separate entity, that depends on the set. Some have two separate inverter boards - a master and slave inverter configuration. To test this theory, we usually would use a flashlight to see if the set is producing the video just without the backlights to iluminate the picture.
True. But note that "Tuner, sound, controls and backlight all work properly,".

PlainBill
__________________
For a number of reasons, both health and personal, I will no longer be active on this board. Any PMs asking for assistance will be ignored.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic.
PlainBill is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 04:30 PM   #4
stevekasian
Old N00b
 
Join Date: Dec 2010
City & State: Claremont, CA
My Country: USA - West Side!
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 148
Default Re: Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

I just spent several years in Texas and picked up the southern vocabulary is all. ;-)

Yes, the backlight does work perfectly, so I've ruled it out.

It's gonna be either the T-CON or the main board. I found a T-CON on ebay for $14.00/free shipping, so I'm gonna try that first... since the main board is over $100.00. OUCH!

I checked the fuses on the T-CON and they are good, but I've seen at least 4 other instances here in the forum where someone voiced their opinion that the T-CON was the most likely culprit behind this type of symptom. So... we shall see...
stevekasian is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2011, 02:41 AM   #5
stevekasian
Old N00b
 
Join Date: Dec 2010
City & State: Claremont, CA
My Country: USA - West Side!
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 148
Default Re: Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

Note:

After searching much more thoroughly and paying attention to all sorts of numbers, letters and codes in and around the part #, I found that there are many different types of boards with the same root part number. The one I needed was $25.00, but would've been more had I not been absurdly careful in cross referencing, searching and matching ALL of the numbers and codes.

Lesson learned!
Don't make the mistake I almost made!
stevekasian is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 12:42 PM   #6
dhallet
New Member
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Jackson, TN
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6
Default Re: Magnavox 32MF231D - Everything Works But Video Is Black

I know it's been awhile but did you find a resolution for your problem on this TV?
dhallet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:55 AM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?