Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > Other Devices with Bad Capacitors
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2008, 11:52 AM   #1
Scenic
o.O
 
Scenic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
City & State: Duisburg
My Country: Germany
Line Voltage: 230VAC 50Hz
Posts: 2,615
Default 30yr. old Tracon Caps (& others)

well... thats what i found in my little brothers amplifier (Elektra Super 50)





















well... i'm going to replace all caps. the big fat Tracon in the first and the last 3 pics was completely dead.

look at those 2 short videos..

http://youtube.com/watch?v=BlKQgetGkLc

http://youtube.com/watch?v=F1MW8m6aHQs

well... the amp was still working, but the balance adjustmend was everything but useful, it fried the power lamp like.. 5 times (overvoltage), sometimes it mixed up the inputs (you selected "Tape 1", but you could hear what's coming into "Aux 1" in the background)..

well.. hope i can get this beast back to life

but anyways: what about the caps? were those Tracons and FDS thingys good or bad caps?

and any suggestions what to replace them with? (I thought about Rubys..)
Scenic is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2008, 06:32 PM   #2
Krankshaft
Super Moderator
 
Krankshaft's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
City & State: New Jersey, USA
Posts: 2,285
Default Re: 30yr. old Tracon Caps (& others)

While on the same subject will someone please tell me why that on older caps (like in the pics here) there is no vent pattern on the tops.

Even though its clearly obvious that there is enough electrolyte to burst the can?

I see this alot in capacitors from the late 70s through the 80s.
__________________
Elements of the past and the future combining to make something not quite as good as either.
Krankshaft is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2008, 06:32 PM   #3
davmax
Badcaps Veteran
 
davmax's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
City & State: Perth Western Australia
Posts: 886
Default Re: 30yr. old Tracon Caps (& others)

A tip if not already known. If you have any scratchy/noisy controls place a small drop of 10/20 grade oil on the wipe arm/track inside the control it has worked every time for me. Also has worked well on noisy switches.
__________________
Gigabyte EP45-DS3L Ultra Reliable (Power saver)
Intel E8400 (3000Mhz) Bios temps. 4096Mb 800Mhz DDR2 Corsair XMS2 4-4-4-12
160Gb WD SATAII Server grade
Nvidia 8500GT 256Mb
160Gb WD eSATAII Server grade for backup.
Samsung 18x DVD writer
Pioneer 16x DVD writer + 6x Dual layer
33 way card reader
Windows XP Pro SP3
Thermaltake Matrix case with 430W Silent Power
17" Benq FP737s LCD monitor
HP Officejet Pro K5300 with refillable tanks
davmax is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 10:24 PM   #4
Computergeek1200
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Default Re: 30yr. old Tracon Caps (& others)

Tracon are bad caps. I had to replace a bunch in my old clock radio.
Computergeek1200 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2017
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:39 PM.

Did you find this forum helpful?