Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Motherboards with Bad Capacitors > Other Devices with Bad Capacitors
Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2012, 05:30 PM   #121
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Seriously doubt it's C30.
__________________
veritas odium parit
Toasty is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 03:50 PM   #122
thestitch
New Member
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Northern Germany near Denmark
My Country: Germany
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Thumbs up Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Hi, Toasty !

After several days of severe testing the PSU under very
nasty thermal condition... yes, it`s rock stable again ! ! !
Put 4 (!) 15k SCSI HDs in and connected an 22" ADC Display to ATI 9800,
after appx. 90 starts no PSU failure :-)

Faulty cap was C30 in this PSU.

Thanks
willy
thestitch is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 07:48 PM   #123
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

I have the same PSU, same symptoms, but the white 25V lead is shorted. Any ideas what I should check?
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 10:11 AM   #124
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Regulator.
Toasty is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 06:53 PM   #125
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Sorry, it's been a while since I've done any electronic components repair (other than just replacing bad caps). Do you know which one I should try to replace first or the quick process to track down the bad one? Thanks.

Last edited by Chevy2; 04-15-2012 at 07:35 PM..
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 08:22 PM   #126
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

You are stating that the 25v line is shorted. What makes you say that?
Toasty is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 09:09 PM   #127
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Looks like the 25v was me and some bad soldering. That part is fixed now. I get 5v trickle and 25 volts, but no trickle 12 v like I should per the link below. I have one 2200uf that looks fine, that I haven't replaced yet, should I go ahead and change it out too? The PSU fans spin and turn off when I push the power button.

http://www.jcsenterprises.com/Japama...EB2C04619.html
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 10:08 PM   #128
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Best read that pinout again.
Toasty is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 05:49 PM   #129
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Looked it over again. They made it sound like the 12v was a trickle. Since the PSU fans spin up and quickly turn off when pushing the power button (motherboard lights up too) and I have 25v and 5v trickles, which caps would you recommend replacing next?

The motherboard boots fine btw. I tested with a PC supply and an adaptor that I made.
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 09:05 PM   #130
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

See Posts #11 & 119.

Last edited by Toasty; 04-16-2012 at 09:09 PM..
Toasty is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2012, 07:44 PM   #131
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Thanks Toasty...appreciate the help!
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 10:01 PM   #132
Chevy2
New Member
 
Join Date: Apr 2012
City & State: Mo
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Smile Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Quote:
Originally Posted by Toasty View Post
See Posts #11 & 119.

Toasty, thanks for taking the time to help me out. C43 and the secondaries were the issue and it's working perfectly now.
Chevy2 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 10:07 PM   #133
Toasty
Badcaps Veteran
 
Toasty's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
City & State: East Coast, USA
Line Voltage: 220-221
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,017
Send a message via Yahoo to Toasty
Thumbs up Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Great! Was just going to ask how you made out. Glad you got it working!

Toasty is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 03:41 PM   #134
stevenA
New Member
 
Join Date: Oct 2012
City & State: Paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 14
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Thanks to all of your posts (especially Toasty and his lessons) I have just recapped a G4 MDD PS and solved the long running problem that it would only start with an ADC display connected.

For info, the bad caps were:

C16
C21
C29
C43
C60
C32
C45
and maybe C30 which was out of limits for my tester.

Said otherwise, all of the Teapo's removed had failed, and some of the L-Tec's. I suspect that the start up problem was linked to C32 or C45, although this is only a suspicion - either way, they all needed replacing as smoothing caps can cause bigger issues in the long term!

Thanks again
stevenA is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 02:13 AM   #135
stevenA
New Member
 
Join Date: Oct 2012
City & State: Paris
My Country: france
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 14
Default Re: Suspect Bad PS Apple AcBel API 1PC36

Quote:
Originally Posted by stevenA View Post
Thanks to all of your posts (especially Toasty and his lessons) I have just recapped a G4 MDD PS and solved the long running problem that it would only start with an ADC display connected.

For info, the bad caps were:

C16
C21
C29
C43
C60
C32
C45
and maybe C30 which was out of limits for my tester.

Said otherwise, all of the Teapo's removed had failed, and some of the L-Tec's. I suspect that the start up problem was linked to C32 or C45, although this is only a suspicion - either way, they all needed replacing as smoothing caps can cause bigger issues in the long term!

Thanks again
After finishing the job and testing, I QC'd the components used and recorded actual results - as you will see in the attached, I actually used the wrong component for C35 - I had intended to use a UCC KY but had multiple caps and made the mistake. Hopefully should not be critical as this is a smoothing cap
Attached Files
File Type: pdf MDD PS Replacement Caps as Used 20th Oct.pdf (24.1 KB, 48 views)
stevenA is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:01 AM.


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2014
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Did you find this forum helpful?